Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 02:57:36 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ποια γαλάζια καθάρματα τολμούν και μιλάνε...

Ποια γαλάζια καθάρματα τολμούν και μιλάνε...

ADONIS.KOYLHSΟ Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος κατέθεσαν σήμερα μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής.

...Συγκεκριμένα, ζητείται ιδίως η διερεύνηση της υπόθεσης παράνομης διαβίβασης σε τουλάχιστον τέσσερις Υπουργούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των ονομάτων, των στοιχείων και των προσόντων των υποψηφίων, σε χρονικό σημείο κατά το οποίο δεν νομιμοποιούνταν και δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν γνώση των σχετικών στοιχείων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία και θα μπορούσε να υπάρξει αθέμιτη παρέμβαση στο έργο της επιτροπής που θα επιλαμβανόταν του σχετικού ελέγχου.

Yπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: «Η ΝΔ μηνύει την διαφάνεια και την αξιοκρατία»

...Η μηνυτήρια αναφορά δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά κατά της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που θεσμοθετήθηκε για την επιλογή θέσεων ευθύνης στη δημόσια διοίκηση, υποστηρίζει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας στην ενέργεια των βουλευτών της ΝΔ. Αναλυτικά:

"Η ΝΔ, ο πολιτικός φορέας που διαχρονικά στη μεταπολίτευση χρησιμοποίησε το Δημόσιο ως φέουδό της για την τοποθέτηση κομματικών φίλων, ποινικοποιεί την πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης για αποκομματικοποίηση του κράτους, εισάγοντας νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,

που ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απέλυσε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς και έθεσε χιλιάδες ανθρώπους του Δημοσίου στον προθάλαμο της απόλυσης μέσω της διαθεσιμότητας,

που ενόψει των εκλογών του Γενάρη του 2015, άλλαξε σε μια νύχτα τους προϊσταμένους της δημόσιας διοίκησης χωρίς κρίσεις και με απολύτως κομματικά κριτήρια,

που ακόμα και σήμερα επιμένει στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες,

που αντιμετώπισε τους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση σαν βολικά περισσεύματα στην προκρούστεια στρεβλή δημοσιονομική κλίνη,

που πριν από πέντε μόλις μήνες ψήφισε «όχι» στην μονιμοποίηση 2.186 πυροσβεστών 5ετούς θητείας,

κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να θέσει διαφανείς και αντικειμενικούς κανόνες στη δημόσια διοίκηση.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ΝΔ έχει χάσει κάθε επιχείρημα κατά της διοικητικής μεταρρύθμισης και απελπισμένα καταφεύγει στην ποινικοποίηση της.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα η ΝΔ, δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης.

Στρέφεται κατά της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που θεσμοθετήσαμε για την επιλογή θέσεων ευθύνης στη δημόσια διοίκηση, με το πλέγμα των διατάξεων του σχετικού νόμου, την συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, υπό τον ΑΣΕΠ και το αρμόδιο για τις κρίσεις συλλογικό όργανο (ΕΣΕΔ).

Στρέφεται κατά του ΑΣΕΠ, Ανεξάρτητης Αρχής καταξιωμένης στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας για την διασφάλιση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας".

Σχόλια:

Powered by Web Agency