Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 06:54:17 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Τότε που με εντολή Σαμαρά διακόπηκε η κατεδάφιση αυθαιρέτων γαλάζιου μεγαλοξενοδόχου...

Τότε που με εντολή Σαμαρά διακόπηκε η κατεδάφιση αυθαιρέτων γαλάζιου μεγαλοξενοδόχου...

SAM.AYSTHROSΔεν πάνε και πολλά χρόνια, από τότε, που με εντολή Σαμαρά η υπ. Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, πάσχιζε να σταματήσει τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων γαλάζιου μεγαλοξενοδόχου στη Κρήτη, εξυπηρετώντας την εκλογική πελατεία της ΝΔ......Ηταν το 2013, όταν το τότε συγκυβερνών κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. τα έβαζε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που είχε φρενάρει τις κατεδαφίσεις 80 παράνομων τουριστικών κτισμάτων στην πατρίδα της, την Κρήτη, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τα συμφέροντα γνωστής γαλάζιας οικογένειας ξενοδόχων του νησιού.

...Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2013, η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν υπουργός Τουρισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρ ά- Βενιζέλου. Στην Κρήτη, σε εφαρμογή πρωτοκόλλων κατεδάφισης που εκκρεμούσαν επί χρόνια, είχαν ξηλωθεί τμήματα δύο ξενοδοχείων. Και ενώ στο πρόγραμμα υπήρχαν άλλες 80 κατεδαφίσεις, αυτές ουδέποτε έγιναν, καθώς αντέδρασε έντονα η υπουργός Τουρισμού και στέλεχος της Ν.Δ.! Η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε αντιδράσει έντονα αρχικά στις δύο κατεδαφίσεις και ακύρωσε με παρέμβασή της όλες τις υπόλοιπες μέχρι νεωτέρας! Δηλαδή διά παντός!

...Ανατρέχοντας, λοιπόν, σε δημοσιεύματα εκείνων των ημερών στα ΜΜΕ της Κρήτης, διαβάζουμε ότι ένα εκ των δύο αυθαιρέτων που είχε κατεδαφιστεί τον Μάρτιο του 2013 ανήκε στον μεγαλοξενοδόχο Κωνσταντίνο Μαντωνανάκη (πατέρα του Παντελή Μαντωνανάκη του Grand Resort Lagonissi και του Εlounda Palace), που αντέδρασε έντονα μόλις οι μπουλντόζες πήγαν να γκρεμίσουν τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του. Προσπάθησε να τις εμποδίσει και από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το ξενοδοχείο του στα Μάλια κατέληξε στο αυτόφωρο! Οι αντιδράσεις του Κ. Μαντωνανάκη αλλά και ο σχεδιασμός να κατεδαφιστούν περίπου άλλα 80 αυθαίρετα κτίσματα σε όλη την Κρήτη προκάλεσαν την παρέμβαση της Ό. Κεφαλογιάννη, η οποία σε ανακοίνωσή της μίλησε για έλλειψη συντονισμού αλλά και για σοβαρές παρενέργειες στον τουρισμό εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου!

Προφανώς και όλες αυτές οι μικρές και μεγάλες ιστορίες που μπορεί κανείς εύκολα να εντοπίσει στο νεοδημοκρατικό παρελθόν αποτελούν "περασμένα ξεχασμένα" για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με μισόλογα όσον αφορά το παρελθόν και με υπεκφυγές όσον αφορά το αύριο επιχειρεί τη μεγάλη απόδραση από τις ευθύνες και τις ενοχές που διαχρονικά τς βαραίνουν...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency