Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 05:38:02 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Εκκωφαντική η σιωπή Μητσοτάκη για την ακροδεξιά βία.

Εκκωφαντική η σιωπή Μητσοτάκη για την ακροδεξιά βία.

MHTSOTAKHS.LYPHΤελικά η Ν.Δ. καταδικάζει τη βία «από όπου κι αν προέρχεται», εκτός αν προέρχεται από εθνικιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες με τους οποίους συμπορεύεται στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η εκκωφαντική σιωπή της για τα επεισόδια που προκάλεσαν το βράδυ της Δευτέρας ακροδεξιοί χουλιγκάνοι έξω από τη ΔΕΘ με στόχο να διαλύσουν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας; Δυστυχώς, ούτε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή οι συνιστώσες του καταδίκασαν τα θλιβερά αυτά γεγονότα, ούτε το ΚΚΕ και η ΛΑΕ...

...Απερίφραστη καταδίκη από τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη :

«...Ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα χθεσινά απαράδεκτα επεισόδια σε ενημερωτική-πολιτική εκδήλωση για τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καταδικάζουν απερίφραστα κάθε ενέργεια που με την άσκηση οργανωμένης ωμής βίας με το προσωπείο ενός επικίνδυνου υπερπατριωτισμού επιχειρεί να καταλύσει το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του δημόσιου διαλόγου" τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

..Επίσης, από δημοτικές παρατάξεις, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, μόνο η Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη καταδίκασε «απερίφραστα τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της πόλης με αφορμή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης». «Τέτοιου τύπου ενέργειες δεν εκφράζουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά ούτε και τους υγιείς φιλάθλους οποιαδήποτε ομάδας της πόλης. Δυστυχώς, η πραγματοποίηση βίαιων επεισοδίων κλιμακούμενης έντασης αποτελεί όλο και συχνότερο φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη. Είναι νοσηρά και επικίνδυνα φαινόμενα που βλάπτουν τη δημοκρατία και εν τέλει προσβάλλουν την Ιστορία της πόλης μας» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας: «Ας το προσέξουν όλοι που με τη σιωπηλή αποδοχή τους βάζουν το λιθαράκι τους στο ροκάνισμα των θεμελίων της δημοκρατίας»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency