Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 06:01:02 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πλατείες από την Προδευτική Συμμαχία.

Κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πλατείες από την Προδευτική Συμμαχία.

E.E.SYMMAXIAΈκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 28ης Ιουνίου -που θα λάβει αποφάσεις για το προσφυγικό- συνυπογράφουν οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus)*. Το κάλεσμα απευθύνουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από όλη την Ευρώπη...

...Σύμφωνα με το κείμενο, που καλεί σε κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πλατείες (μεταξύ αυτών και η πλατεία Συντάγματος), σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία για την υπέρβαση του αθέμιτου κριτηρίου της «χώρας πρώτης υποδοχής» και την αντικατάστασή του με ένα μηχανισμό μετεγκατάστασης που λαμβάνει υπόψη τους ουσιαστικούς δεσμούς των αιτούντων άσυλο και διασφαλίζει ότι κάθε κράτος μέλος συμμετέχειστην υποδοχή».

«...Στις 27 Ιουνίου, ας γεμίσουμε τις ευρωπαϊκές πλατείες με χάρτινα καραβάκια για να ζητήσουμε από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν την ευθύνη τους, αλλάζοντας τον Κανονισμό του Δουβλίνου προς την κατεύθυνση που έχει ήδη επισημάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανοίγοντας, έτσι, ασφαλείς και νόμιμους τρόπους πρόσβασης σε όλες τις χώρες της ΕΕ», επισημαίνουν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας.

***Αναλυτικά το κείμενο-κάλεσμα:
Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη: Στις 28 Ιουνίου όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να συμβάλλουν στην υποδοχή των προσφύγων!

...Στις 28 Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ιστορική ευθύνη να αποδώσουν ουσία στην αρχή της αλληλεγγύης, στη βάση της οποίας ιδρύθηκε.

Το δικαίωμα αίτησης ασύλου στην Ευρώπη αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά οι άδικες ρυθμίσεις και πολιτικές το καθιστούν αναποτελεσματικό. Χρειαζόμαστε ένα πιο δίκαιο σύστημα, για να διασφαλίσουμε τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και την δίκαιη κατανομή των ευθυνών όσον αφορά στο άσυλο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή κοινές λύσεις σε αυτό που συνιστά σαφώς μια κοινή πρόκληση.

...Ο αγώνας για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν πρέπει να γίνει σε βάρος των ανθρώπων που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με τους 629 ανθρώπους στο Aquarius, αλλά πρέπει να δοθεί στο όνομα της αλλαγής αθέμιτων κανόνων όπως ο Κανονισμός του Δουβλίνου, ο οποίος αφήνει τις μεγάλες ευθύνες της υποδοχής προσφύγων στις χώρες της πρώτης γραμμής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη ψηφίσει με μεγάλη πλειοψηφία για να την υπέρβαση του αθέμιτου κριτηρίου της «πρώτης χώρας εισόδου» και την αντικατάστασή του με ένα μηχανισμό μετεγκατάστασης που λαμβάνει υπόψη τους ουσιαστικούς δεσμούς των αιτούντων άσυλο και διασφαλίζει ότι κάθε κράτος μέλος συμμετέχει στην υποδοχή.

Υπάρχει μια άλλη Ευρώπη, μια φιλόξενη Ευρώπη αλληλεγγύης: ας το αποδείξουμε!

...Στις 27 Ιουνίου, ας γεμίσουμε τις ευρωπαϊκές πλατείες με χάρτινα καραβάκια για να ζητήσουμε από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν την ευθύνη τους, αλλάζοντας τον Κανονισμό του Δουβλίνου προς την κατεύθυνση που έχει ήδη επισημάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανοίγοντας, έτσι, ασφαλείς και νόμιμους τρόπους πρόσβασης σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ας συμμετέχουμε στο κάλεσμα και, στις 27 Ιουνίου, ας βγούμε μπροστά στην πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή κινητοποίηση για την αλληλεγγύη!

Τρεις δράσεις για το #EuropeanSolidarity:

– Συμμετάσχετε στο κάλεσμα και βάλτε στον χάρτη την ευρωπαϊκή πλατεία όπου θα φέρετε τα χάρτινα καραβάκια σας από τις 27 Ιουνίου στις 12.00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

– Στείλτε mail στην κυβέρνησή σας, ζητώντας να υποστηρίξει την τροποποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου κατά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την εξασφάλιση ισότιμου καταμερισμού των αρμοδιοτήτων στην υποδοχή των προσφύγων.

– Μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα την κινητοποίηση με το hashtag #changeDublin #EuropeanSolidarity.

Οι οργανισμοί και οι ενώσεις που επιθυμούν να συνυπογράψουν, μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@europeansolidarity.eu.

* Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πλατφόρμα διαλόγου, που βασίζεται στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στον ανοικτό διάλογο. Στόχος της είναι να επεξεργαστεί τις διαφορές και να χτίσει γέφυρες μεταξύ των προοδευτικών συμμάχων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε όλη την Ευρώπη. Δημιουργήθηκε από προοδευτικούς ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων και είναι ανοικτή στον καθένα που μετέχει της κοινότητας του ευρωκοινοβουλίου, υποστηρίζοντας την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και βιωσιμότητα. Στην Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχουν ευρωβουλευτές από την Αριστερά (GUE/NGL), τους Σοσιαλδημοκράτες (S&D), και τους Πράσινους (Greens/EFA)]...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency