Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 07:34:51 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Αντίστροφη μέτρηση για συμφωνία στο Μακεδονικό.

Αντίστροφη μέτρηση για συμφωνία στο Μακεδονικό.

TSIPRAS.ZAEFΤο φινάλε μιας σύνθετης και δύσκολης διαπραγμάτευσης αναμένεται να επισημοποιήσουν σήμερα ο Αλ. Τσίπρας και ο Ζ. Ζάεφ ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας όσον αφορά το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Χθες το μεσημέρι, το τηλέφωνο στο Μέγαρο Μαξίμου επιτέλους χτύπησε, με τους δυο πρωθυπουργούς να συνομιλούν σχεδόν μια ώρα, σε καλό κλίμα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

...Τσίπρας και Ζάεφ συμφώνησαν χτες να υπάρξει νέο τηλεφώνημα σήμερα προκειμένου οι συνομιλίες ανάμεσα στις δυο πλευρές να ολοκληρωθούν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να ορίσουν το ραντεβού στις Πρέσπες όπου θα υπογραφεί η συμφωνία.

...Θα ακολουθήσει πιθανότατα διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού και ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η διαδικασία που πρέπει να γίνει από την πλευρά της ΠΓΔΜ - δημοψήφισμα, συνταγματικές αλλαγές, επικύρωση από τη Βουλή της γείτονος- ώστε μέσα στο φθινόπωρο η συμφωνία να έρθει και να επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή.

...Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, με τηλεφώνημά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συναντηθούν εκτάκτως σήμερα.

Αισιόδοξος δηλώνει ο Ζάεφ...

...Αισιόδοξος ότι στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «θα κλείσουν όλες οι πτυχές και θα επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα του ονόματος», εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με σημερινές δηλώσεις του στο κρατικό πρακτορείο της γειτονικής χώρας, MIA.

«Χθες είχαμε πραγματικά ποιοτική πρόοδο στις συνομιλίες. Ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι καλό στην κοινή γνώμη. Είπα ότι είμαι αισιόδοξος και ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά σήμερα έχουμε μία ακόμα ουσιαστική συνομιλία που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντική. Ελπίζω ότι θα κλείσουμε όλες τις πτυχές, ώστε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες των δύο πλευρών», είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΜΙΑ, ο κ. Ζάεφ...(Β.Κ., ΑΠΕ, ΕΡΤ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency