Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 06:57:34 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Το δέος της Ν.Δ. μπροστά στις 10 κάλπες της Novartis.

Το δέος της Ν.Δ. μπροστά στις 10 κάλπες της Novartis.

MHTSOTAKHS.PROBLHMAΗ Ν.Δ. «ξέχασε» τον τρόπο που ψήφισε για τον Γιάννο Παπαντωνίου και για την υπόθεση του Βατοπεδίου και τώρα δηλώνει ότι δεν θέλει να στηθούν 10 κάλπες για τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στο σκάνδαλο της Novartis...

...Την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής τα περισσότερα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που έχει εμπλέξει η κυβερνητική πλειοψηφία στην υπόθεση Novartis αναμένεται να πάρουν το λόγο και να τοποθετηθούν. Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 πρωί και να λήξει λίγο πριν τα μεσάνυχτα με ονομαστική μυστική ψηφοφορία.

...Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα τοποθετηθούν αυτοπροσώπως στη Βουλή επί του πορίσματος της Προανακριτικής είναι οι κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λυκουρέντζος,, ενώ ο ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ήδη ενημερώσει ότι πρόκειται να αποστείλει σχετικό υπόμνημα.

...Μέχρι τώρα δεν είναι γνωστή η στάση που θα τηρήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και ο Μάριος Σαλμάς.

...Το δέος της Ν.Δ....

...Και τη Δευτέρα και χθες στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η Ν.Δ. (Κώστας Τσιάρας, Νικήτας Κακλαμάνης) υποστήριξε ότι δεν πρέπει να στηθούν 10 κάλπες και ότι δεν πρέπει στο ψηφοδέλτιο να κατηγορούνται τα αδικήματα για τα οποία αναφέρονται τα πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι η σχετική εισήγηση προήλθε από τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου και βασίζεται στην εμπειρία από άλλες υποθέσεις και στη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής. Ο Ν. Κακλαμάνης επέμεινε ότι με βάση το άρθρο 157 του Κανονισμού πρέπει να στηθεί μία κάλπη. Το 157 αναφέρει ότι «διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη για την οποία ζητείται άσκηση δίωξης»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency