Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 10:38:26 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Μπαλάφας: Μεγάλη εγρήγορση απέναντι στο φίδι του νεοναζισμού.

Μπαλάφας: Μεγάλη εγρήγορση απέναντι στο φίδι του νεοναζισμού.

MPALAFASΤα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος διοργάνωσαν τη Δευτέρα 14/5 εκδήλωση με την ευκαιρία της έκδοσης του 19ου τεύχους του περιοδικού ΑΡΧΕΙΟΤΑΞΙΟ, στο οποίο φιλοξενείται αφιέρωμα με θέμα: «Εβραίοι και Έλληνες, Έλληνες Εβραίοι». Μία εκδήλωση στον απόηχο της βεβήλωσης του εβραϊκού τμήματος του νεκροταφείου της Νίκαιας και της εκδήλωσης εναντίωσης στο γεγονός αυτό, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/5...

...Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, στο περιθώριο της εκδήλωσης δήλωσε:

«...Σήμερα που το φίδι του νεοναζισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού σηκώνει κεφάλι σε όλη την Ευρώπη, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή εγρήγορση. Να διατηρήσουμε δυνατή τη μνήμη των εγκλημάτων του ναζισμού ενάντια στους εβραίους και σε κάθε διαφορετικό. Να εναντιωθούμε στις νεοναζιστικές ιδέες και πρακτικές. Εκδόσεις σαν αυτή του ΑΡΧΕΙΟΤΑΞΙΟΥ συνεισφέρουν θετικά στην κατεύθυνση αυτή».

...Στην εκδήλωση μίλησαν η Οντέτ Βαρών-Βασάρ (δρ. Σύγχρονης Ιστορίας ΕΚΠΑ και συνεργάτιδα Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας), ο Ισαάκ Σαμπεθάι (οικονομολόγος), καθώς και η Ζανέτ Μπαττίνου (αρχαιολόγος, διευθύντρια Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος)...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency