Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 06:20:06 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | ΣΥΡΙΖΑ: Η περίπτωση της Αργεντινής μπορεί να αποτελέσει πηγή διδαγμάτων και για την Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η περίπτωση της Αργεντινής μπορεί να αποτελέσει πηγή διδαγμάτων και για την Ελλάδα.

SYRIZA.SYGKENTRVSH copyΗ περίπτωση της Αργεντινής μπορεί να αποτελέσει πηγή διδαγμάτων και για την Ελλάδα, που πορεύεται προς την έξοδο από τα καταστροφικά μνημόνια, με καλές προοπτικές για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας», τονίζιε το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του...

***Τι αναφέρει αναλυτικά:

«...Η δεξιά κυβέρνηση Μάκρι στην Αργεντινή, μόλις τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα χρεωκοπία της χώρας και προσφεύγει για δανεισμό στο ΔΝΤ με βαρείς όρους. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Μάκρι διαδέχτηκε τις αριστερές κυβερνήσεις Κίρχνερ, που με τις πολιτικές τους είχαν επαναφέρει στην σταθερότητα και ανάπτυξη την παταγωδώς χρεωκοπημένη Αργεντινή, το 2001. Αρχικά με πρόεδρο τον Νέστορ Κίρχνερ και στη συνέχεια, με την Χριστίνα Κίρχνερ, η Αργεντινή μείωσε το χρέος εντυπωσιακά και αύξησε το ΑΕΠ. Γεφύρωσε τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και εφάρμοσε προγράμματα στοιχειώδους κοινωνικής προστασίας, ακολουθώντας ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης. Και όλα αυτά επιτεύχθηκαν από τους Κίρχνερ, ύστερα από μία σκληρή μονεταριστική θεραπεία σοκ στην οικονομία της Αργεντινής.

...Η περίπτωση της Αργεντινής μπορεί να αποτελέσει πηγή διδαγμάτων και για την Ελλάδα, που πορεύεται προς την έξοδο από τα καταστροφικά μνημόνια, με καλές προοπτικές για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Τυχόν επαναφορά στη διακυβέρνηση των ομοϊδεατών του Μάκρι, που είναι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ, θα αποτελέσει καταστροφικό πισωγύρισμα και για την Ελλάδα. Η υπό διαπραγμάτευση μείωση του δημόσιου χρέους θα παραμείνει μετέωρη, οι πολιτικές σκληρής λιτότητας θα επιστρέψουν, η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα απομακρυνθεί.

..Ο ελληνικός λαός και κυρίως οι εργαζόμενοι και κοινωνικά αδύναμοι αυτής της χώρας, οφείλουν να διδαχτούν από την Αργεντινή.»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency