Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 01:59:26 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | ΣΥΡΙΖΑ: Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού. Μητσοτάκης : Ναι στις πολεμικές επιχειρήσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού. Μητσοτάκης : Ναι στις πολεμικές επιχειρήσεις.

SYRIZA.TSIPRAS«Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μάς βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή», τονίζει η Κουμουνδούρου, ενώ, ο Μητσοτάκης επικροτεί τα πολεμόχαρα σχέδια του ιμπεριαλισμού...

...Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία:

«...Οι πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία μάς βρίσκουν αντίθετους και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Ο ΟΗΕ είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει τους ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων, η οποία συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα. Μονόδρομος οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση των λαών της Ευρώπης και ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.»...

***Μητσοτάκης : «Αναγκαία» η πυραυλική επίθεση στη Συρία :

«...Η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ», τονίζει σε δήλωσή του ο Γ. Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρει: «...Τώρα χρειάζεται να επικρατήσει σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή. Κάτι που θα είχε απρόβλεπτες, μακροχρόνιες και διευρυμένες αρνητικές συνέπειες. Ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά και αποτελεσματικά στη διαχείριση και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία»...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency