Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 02:06:16 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Σπίρτζης: Ξαναχτίζουμε το κράτος δικαίου που ξήλωσε ο παλαιοκομματισμός.

Σπίρτζης: Ξαναχτίζουμε το κράτος δικαίου που ξήλωσε ο παλαιοκομματισμός.

SPIRTZHSΘερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα καθώς και την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου, Ωρωπού από τα διόδια...

...Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας και την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας και ειρήνης και σημείωσε πως δεν γίνεται καμία υποχώρησηαπό τις εθνικές μας θέσεις και προφανώς την εδαφική μας ακεραιότητα.

«...Όλοι επικαλούνται την εθνική συνεννόηση και κάποια από τα κόμματα συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια στιγμή που την επικαλείται ανάγει τα εθνικά θέματα σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης», είπε χαρακτηριστικά.

...Ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός έχει επαναφέρει τη χώρα μας στη θέση που της άξιζε. «Ο κ. Καμμένος βρίσκεται πάντα σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό αλλά ο ρόλος του κάθε υπουργού προκύπτει από τη θέση που υπηρετεί». «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ξαναδεί να φορούν πρωθυπουργοί, ή υπουργοί εθνικής άμυνας στολή παραλλαγής;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ψάξει στο οικογενειακό του άλμπουμ για να το θυμηθεί».

...Το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας εκπονείται μαζί με τον ελληνικό λαό...

...Μιλώντας για την επόμενη μέρα των μνημονίων υπογράμμισε ότι «τον Αύγουστο οδηγούμε το λαό και τη χώρα στην έξοδο από την περιπέτεια που την έβαλε η Ν.Δ.». «Το αναπτυξιακό σχέδιο που θα προχωρήσει η κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας εκπονείται μαζί με τον ελληνικό λαό και όχι με απουσία του», είπε. Όπως υποστήριξε θα δούμε άμεσα να ξεδιπλώνεται η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Τα δημόσια έργα και οι υποδομές θα πρέπει να υπηρετούν τις παραγωγικές ανάγκες της χώρας, τόνισε και συμπλήρωσε ότι με την άνοδο του ΑΕΠ αυτόματα θα μειωθεί η φορολόγηση και οι αδικίες σε εισφορές και μισθούς, ενώ οι συντάξεις θα διορθωθούν. Στόχος της κυβέρνησης, εκτίμησε ο υπουργός, είναι να ξαναχτίσει το κράτος δικαίου που ξήλωσε ο παλαιοκομματισμός.

...Απαλλαγή από τα διόδια σε μόνιμους κατοίκους δήμων, εκπτωτικά πακέτα σε εργαζόμενους

...Ειδικότερα για τα διόδια ο υπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, που κινητοποιούνται σήμερα, εντάσσονται στην ελεύθερη διέλευση καθώς υλοποιείται η συμφωνία που έχει γίνει από το 2016 και προβλέπει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς και Διονύσου θα μπορούν να διέρχονται ελεύθερα από τα διόδια. Το ίδιο θα ισχύει και για τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού που έχουν επιβαρυνθεί με πλευρικά διόδια, ενώ όπως είπε, επισης, έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των μόνιμων κατοίκων ώστε να απαλλαγούν από τα διόδια.

...Ο υπουργός αναφέρθηκε, τέλος, στα εκπτωτικά πακέτα που υπάρχουν ως και 50% στους εργαζόμενους όπως περιγράφονται αναλυτικά στο δελτίο τύπου του υπουργείου Μεταφορών...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency