Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 01:20:11 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Οι Βρυξέλλες καλούν Αλ. Τσίπρα να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο !

Οι Βρυξέλλες καλούν Αλ. Τσίπρα να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο !

TSIPRAS.EKLOGES.OMILIAΌπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, οι Βρυξέλλες κάλεσαν τον πρωθυπουργό για ομιλία η οποία θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου...Η ομιλία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί μεταξύ 10 με 13 Σεμπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης...

...Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, μετά την έξοδο από τα μνημόνια- ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία διαλόγου για την οικοδόμηση του ελληνικού σχεδίου ανάπτυξης που θα παράγει πλούτο και θα τον μοιράζει με δίκαιο τρόπο.

...Για τις συνεργασίες, είπε οτι ο Αλέξης Τσίπρας καλείται στις συνόδους των σοσιαλιστών και είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αριστερά και την κεντροαριστερά. Πρόσθεσε ότι θα ανοίξει διάλογο με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου για ένα πρόγραμμα για υγιή ανάπτυξη και επανέλαβε ότι θα αναμετρηθεί η πρόοδος με τη συντήρηση.

...Για το Κίνημα Αλλάγής, ανέφερε ότι πρέπει να διαλέξει με ποιόν θα πάει, χαρακτηρίζοντας αμήχανη στάση την επιλογή των ίδιων αποστάσεων και αυτοκτονική την άποψη Βενιζέλου για συνεργασία με τη ΝΔ.

...Αναφερόμενος στις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι ο κ. Βενιζέλος μπορεί να έχει και θέση ανώτατου πολιτειακού παράγοντα, είπε ότι αυτό κάτι δείχνει, επισημαίνοντας πως αυτό κάνει κακό στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

...Ο κ. Παπαδημούλης, συμπλήρωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα δεν απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας. «Είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο είπε».

...Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συνεργασίες και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μπει στη λογική των συνεργασιών οριστικά...

...Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε τέλος ότι το ψήφισμα που θα εγκρίνει τις επόμενες ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι 1-2 βήματα πιο σκληρό από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι το κλίμα στις Βρυξέλλες για τον Ερντογάν είναι "30 υπο το μηδέν" και πρόσθεσε ότι δεν είναι όσο ισχυρός εμφανίζεται καθώς έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά....(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency