Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 01:21:35 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Συνάντηση του Ν. Παππά με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Συνάντηση του Ν. Παππά με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

PAPPAS.PATRIARXHS«...Μέσα στη χαρμόσυνη πασχαλινή ατμόσφαιρα υποδεχθήκαμε τον υπουργό, τον κ. Νίκο Παππά, ο οποίος μας έφερε τους χαιρετισμούς και τη στοργή της εντίμου ελληνικής κυβερνήσεως, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, γι' αυτόν τον αρχαιότατο θεσμό που εδρεύει στην ιστορική Πόλη των πατέρων μας». Αυτά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την συνάντηση που είχε στο Πατριαρχικό Γραφείο με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά, προσθέτοντας ότι έγινε μια αμοιβαία ενημέρωση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος...

...Ο κ. Παππάς, στις δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη συνάντηση και πριν παρακαθήσει στην πατριαρχική τράπεζα για τον γεύμα όπου τον προσκάλεσε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, «έναν ξεχωριστό θεσμό» όπως τόνισε και πρόσθεσε πως πρόκειται για «έναν ξεχωριστό θεσμό που όχι μόνο με την οικουμενικότητά του, αλλά και με την παρουσία ενός ξεχωριστού ανθρώπου όπως ο οικουμενικός πατριάρχης πολλαπλασιάζει το μήνυμα της οικουμενικότητας, της συνεννόησης και της συνεργασίας. Είναι ένα μήνυμα πάρα πολύ κρίσιμο σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει συνολικά η ανθρωπότητα και ειδικά η περιοχή μας».

...Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ήρθε στην Πόλη με την αφορμή της παρουσίασης ενός εξαιρετικού πονήματος που αφορά την εξόντωση των Ελλήνων εβραίων στο Άουσβιτς. «Και το γεγονός», συνέχισε, «ότι αυτό το πόνημα το προλογίζει ο οικουμενικός πατριάρχης, ακριβώς υπογραμμίζει ένα μήνυμα απέναντι στο μίσος, απέναντι στην μισαλλοδοξία, απέναντι στον ολοκληρωτισμό, το οποίο μήνυμα είναι διαρκές και όλο και πιο έντονο».

...Ο οικουμενικός πατριάρχης και ο υπουργός το απόγευμα θα παραστούν στην παρουσίαση του βιβλίου για το Ολοκαύτωμα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου στο Πέρα...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency