Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 02:09:36 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ο Κούλης συνελήφθη, πάλι, ψευδόμενος...

Ο Κούλης συνελήφθη, πάλι, ψευδόμενος...

MHTSOTAKHS.ΨΕΥΤΗΣΣε  μία ακόμα, επίδειξη ακραίου αντιπολιτευτικού λαϊκισμού, ο Κυρ. Μητσοτάκης επένδυσε εκ νέου χτες στην ατζέντα του «νόμου» και της «τάξης» και αποκάλυψε πως είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για να του ζητήσει «να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της ΝΔ προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές».

«....Του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της ομάδας ΔΙΑΣ που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο», έγραψε, επικαλούμενος, ως αιτία για όλα αυτά, ρεπορτάζ που περιέγραφε «επιλογή της κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας»...
...Ο πρόεδρος της ΝΔ, ωστόσο, συνελήφθη να αναπαράγει «fake news», δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες.

***Τόσκας σε Μητσοτάκη: «Fake news» τα περί μειώσεων στις περιπολίες

...Περισσότεροι από 600 αστυνομικοί που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων, αναμένεται να αποδεσμευτούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα, σε ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, που τον κατηγορεί για μείωση των αστυνομικών στις περιπολίες.

...Ο κ. Τόσκας σε δήλωση- απάντηση προς τον κ. Μητσοτάκη, αφενός μεν επιβεβαιώνει την αποδέσμευση εκατοντάδων αστυνομικών, σε ευρεία κλίμακα, από την φύλαξη προσώπων, τις επόμενες μέρες, αφετέρου χαρακτηρίζει fake news τα δημοσιεύματα που επικαλείται ο πρόεδρος της ΝΔ, περί σχεδιασμών για μειώσεις των αστυνομικών που κάνουν περιπολίες.

...Παράλληλα επισημαίνει ότι οι περιπολίες καθιερώθηκαν επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, ενώ ευχαριστεί τον κ. Μητσοτάκη για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο από τους δέκα αστυνομικούς που φρουρούν το κόμμα του, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

...Όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου, την περασμένη εβδομάδα αποδεσμεύτηκαν 95 αστυνομικοί από δικαστικούς. Αρχικά προβλεπόταν η αποδέσμευση 150 αστυνομικών, αλλά μετά από ενστάσεις που υποβλήθηκαν, οι αρμόδιες επιτροπές κατέληξαν στους 95, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες αργότερα.

...Σημειώνεται ότι ένσταση έχει υποβληθεί και από γνωστό επιχειρηματία, από τον οποίο επίσης αφαιρέθηκε η αστυνομική φρουρά, για λόγους που επιβάλουν οι κανονισμοί.

...Σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση των υπολοίπων αστυνομικών που αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα γίνει από όλες τις κατηγορίες των φυλασσόμενων προσώπων και ήδη μελετώνται οι λίστες των επισήμων και οι αριθμοί των αστυνομικών που διαθέτουν, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις στις αρμόδιες επιτροπές.

...Οι αστυνομικοί που θα αποδεσμευτούν, με εντολή του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Τόσκα, θα διατεθούν όλοι στα αστυνομικά τμήματα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και κανείς δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε γραφείο.

Αρμόδιος παράγοντας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «αυτό δείχνει την βούληση της ηγεσίας, να λύσει ένα πρόβλημα που διαιωνιζόταν, καθώς επί προηγούμενων κυβερνήσεων συγκεντρώνονταν αστυνομικοί στις φρουρές προσώπων και τώρα η αντιπολίτευση κάνει κριτική».

...Τόνισε επίσης ότι στο πρόσφατο παρελθόν αποδεσμεύτηκαν πάνω από 700 αστυνομικοί, προκειμένου να διατεθούν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency