Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 02:25:52 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Κατραπακιά στον Μητσοτάκη από γαλάζιο περιφερειάρχη.

Κατραπακιά στον Μητσοτάκη από γαλάζιο περιφερειάρχη.

MHTSOTAKHS.PROBLHMA«...Υπάρχουν υπουργεία που έχουμε καλή σχέση και υπουργεία που πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις μας. Και ένα μόνο με το οποίο έχουμε άριστη σχέση. Αν είχαμε περισσότερους Χαρίτσηδες δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση...»...Αυτό, τόνισε, ο γαλάζιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία, Απ. Τζιτζικώστας,  σε πείσμα του Μητσοτάκη, στη διάρκεια της συνεδρίας για την «Αναπτυξιακή Πολιτική, Χρηματοδοτικά Μέσα και Δημόσια Περιουσία», αμέσως μετά την τοποθέτηση του Αλ. Χαρίτση, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία...

...Νωρίτερα, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας τονίζοντας είναι η πρώτη στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα, αλλά και μία από τις πρώτες περιφέρειες στην Ευρώπη.
Τι τόνισε νωρίτερα ο Απ. Τζιτζικώστας

...Σύμφωνα με τον ίδιο τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους έχει σημασία για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το συνέδριο:

1. Θα ακουστεί καθαρά η φωνή, οι θέσεις και οι προτάσεις των φορέων ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Θα συζητηθούν για όλα τα ζητήματα της ανάπτυξης.

3. Θα προωθηθούν τα μεγάλα ζητήματα για την ποιότητα ζωής των πολιτών και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

«...Από τη λίστα των προβλημάτων και των προτάσεων να περάσουμε σε λίστα λύσεων. Συμφωνούμε όλοι ότι ο διάλογος για το διάλογο έχει ενδιαφέρον μόνο στα φιλοσοφικά. Εδώ μιλάμε για λύσεις που θα αλλάξουν ζωές ανθρώπων. Θα δώσουν οξυγόνο στη χώρα και στις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Τζιτζικωστας

«...Η πρώτη απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε είναι τί είδους ανάπτυξη θέλουμε και τί ειμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να την πετύχουμε; Θέλουμε συγκυριακή και εύθραυστη ανάπτυξη; Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η χώρα μας μπορεί να λειτουργήσει με αυτόματο πιλότο. Πώς θα διατηρηθεί και ενισχυθεί η όποια ανάπτυξη αν δεν διαμορφώσουμε σε κεντρικό επίπεδο ένα φιλικό και σταθερό περιβάλλον για επιχειρηματικότητα; Αν δεν προσελκύσουμε νέες επενδύσεις; Αν δεν απελευθερώσουμε επιχειρηματικότητα από τα εμπόδια που βάζει το ίδιο το κράτος;», διερωτήθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

...Παράλληλα ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα εργα υποδομών, που γίνονται στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ο δρόμος Θεσσαλονίκης- Κασσανδρείας και ο δρόμος Θεσσαλονίκης- Κιλικίς, θέλοντας να τονίσει το έργο, που γίνεται στην Περιφέρεια, η οποία είναι πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

«...Θέλουμε και μπορούμε να γίνει η Κεντρική Μακεδονία ατμομηχανή ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Εμείς μπορούμε. Λύστε μας τα χέρια», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας ...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency