Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 01:32:53 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στη Τουρκία.

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα στη Τουρκία.

TSIPRAS.THLEFWNOΌπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε το απόγευμα  τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς...Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων  , υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

...Υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

...Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

...Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Τουρκίας και ο κ. Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε πως το χθεσινό περιστατικό στο Αιγαίο δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν και για την κατάσταση στην ΑΟΖ της Κύπρου...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency