Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 03:17:58 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Αυτοεξευτελίστηκε δημόσια ο Αδωνις.

Αυτοεξευτελίστηκε δημόσια ο Αδωνις.

GEORGIADHS.5Επιλεκτικά διάβασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, την επιστολή Ράκου, αφαιρώντας την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis. Υποστήριξε στην ενημερωτική εκπομπή στο ΚΟΝΤΡΑ ότι η κ. Ράικου δεν ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της ότι εμπλέκονται πολιτικοί σε παράνομα εμβάσματα.

...Όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής του διάβασε τι γράφει η επιστολή από μήνυμα που του έστειλε η κ. Παπαδάκου, επέμεινε ότι δεν λέει κάτι τέτοιο, διαβάζοντας μόνο τη μία παράγραφο από την επιστολή.

«...Δεν δέχομαι να το πιστέψω» φώναζε, ώσπου η κ. Παπαδάκου βγήκε on air για να τον διαψεύσει, διαβάζοντάς του την επιστολή με την παράγραφο για τους πολιτικούς που ακολουθούσε.

...Ωστόσο, αμετανόητος ο Άδωνις συνέχισε φωνάζοντας και αλλάζοντας τα λόγια των δημοσιογράφων, παραδίδοντας μαθήματα στρεψοδικίας.

...Συγκεκριμένα, η κ. Ράικου στην επιστολή παραίτησής της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ζητεί την αντικατάστασή της, αρνούμενη να μετατραπεί σε Ιφιγένεια στον βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στον χώρο του φαρμάκου που επιδιώκουν την ηθική εξόντωσή της.

...Στην 4σέλιδη επιστολή παραίτησής της αναφέρει ότι η επίθεση που δέχεται συναρτάται με το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε άμεσο χρηματισμό μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων (κυρίως γιατρών δημοσιών νοσοκομείων) που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία με σημαντικά ποσά και ότι διαπιστώθηκε ότι από τον ίδιο λογαριασμό χρηματικά ποσά εισέπρατταν και νομικά πρόσωπα που χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να δίδονται μίζες με τελικούς αποδέκτες άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

«...Τις τελευταίες ημέρες μετά από σειρά ερευνών και επίπονης προσπάθειας καταφέραμε να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε τα πρώτα κρίσιμα και ουσιώδη στοιχεία που οδηγούν μετά βεβαιότητας στο συμπέρασμα ότι μεγάλος αριθμός κρατικών αξιωματούχων (κυρίως ιατρών δημόσιων νοσοκομείων ) δωροδοκούνταν απευθείας από λογαριασμό της εταιρείας Novartis Ελβετίας, με εμβάσματα σημαντικών χρηματικών ποσών που κατατίθεντο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.»

«...Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα εμβάσματα εισέρχονταν από τον ίδιο λογαριασμό, επίσης απευθείας, σε λογαριασμούς νομικών προσώπων, τα οποία πιθανολογούνται ότι χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να διοχετευθούν ως στους τελικούς αποδέκτες τους, προφανώς αξιωματούχους. Αυτό σήμανε αμέσως συναγερμό στην υπηρεσία μας γιατί προμήνυε πιθανή ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, δεδομένου ότι δεν έχει περιέλθει το σύνολο των αιτηθέντων στοιχείων στην υπηρεσία μας. Το συνολικό ποσό που κατευθύνθηκε στους παραπάνω ανέρχεται με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, περίπου σε 28 εκατομμύρια ευρώ....»..(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency