Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 03:32:11 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | "Υπάρχει σύνδεση Novartis με ΚΕΕΛΠΝΟ..."

"Υπάρχει σύνδεση Novartis με ΚΕΕΛΠΝΟ..."

MHTSOT.ADONIS.BORIDHSΓια ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία θα ελεγχθούν τα πολιτικά πρόσωπα είπε ο εισηγητής της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, Σπύρος Λάππας στην ΕΡΤ......Οπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει την επίσημη πρόταση του κυβερνώντος κόμματος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis και το πόρισμα της θα σταλεί στη δικαιοσύνη...

..Επίσης όπως είπε υπάρχει σύνδεση Novartis με ΚΕΕΛΠΝΟ. «Η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία ζήτησε όλους τους φακέλους της δικογραφίας της Νοvartis όπου αναφέρεται κάτι σχετικό με το ΚΕΕΛΠΝΟ, διότι υπάρχει σύνδεση με το ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς η Novartis επέλεγε να ξεπλένει χρήμα μέσω διαφημιστικών εταιρειών και συνεδρίων και σε αυτό συμμετείχε το ΚΕΕΛΠΝΟ».

...Ειδικότερα για την υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με το νόμο τα πολιτικά πρόσωπα θα μπορούσαν να ελεγχθούν για δωροδοκία για απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν παραγράφεται σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, ωστόσο, η απιστία είναι παραγεγραμμένη και ένα μεγάλο ερωτηματικό υπάρχει για τη δωροδοκία. Η προανακριτική θα κάνει το πόρισμά της και θα παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη όπως έγινε στην υπόθεση Παπαντωνίου.

...Μιλώντας για το άρθρο 86 και την αλλαγή του ο κ. Λάππας σημείωσε ότι: «Το άρθρο 86 του Συντάγματος αλλάζει μόνο με συνταγματική αναθεώρηση κάτι που θα γίνει σύμφωνα με το σχέδιο που έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός καθώς είναι η πρώτη διάταξη που αλλάζει ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να υπόκεινται στους νόμους όπως ο απλός πολίτης».

...Τέλος εξέφρασε την οργή του και την αγανάκτηση του ως νομικός που πρώην πρωθυπουργός και υπουργοί απειλούν τους μάρτυρες. Θυμηδία μου προκαλεί όσα ακούγονται από τους εμπλεκομενους για δήθεν σκευωρία, χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency