Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 03:56:54 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο.

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο.

PAPPAS.NIK.2Ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον της τηλεόρασης εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ...

***Βασικά σημεία της συνέντευξης:

Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν όρια στο πόσα κανάλια μπορεί να σηκώσει η αγορά, είχαμε 7 άδειες και 6 αιτήσεις... άρα πάει περίπατο η παραφιλολογία περί απείρων αδειών.

Το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι και τα κανάλια δεν είχαν νόμιμες άδειες αλλά και ότι η ρυθμιστική αρχή στην προηγούμενη της σύνθεση δεν ήταν νόμιμη. Ήμασταν ενώπιον ενός συνταγματικού αδιεξόδου. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε δεδομένων των συνθηκών. Και νομίζω, δικαιωθήκαμε.

Η επόμενη γενιά τεχνολογίας είναι το ψηφιακό ραδιόφωνο. Η μετάβαση θα είναι σταδιακή και ομαλή, συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επαναλαμβάνω, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί με πρόγραμμα, προσωπικό και κοινωνική παρουσία δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

H 7η τηλεοπτική άδεια είναι διαθέσιμη σε τυχόν ενδιαφερόμενο που θα καταβάλει την τιμή εκκίνησης για όλο το διάστημα μέχρι να προκηρύξει το ΕΣΡ τις θεματικές άδειες.

Όποιος χρησιμοποιεί τον όρο "νέα διαπλοκή" οφείλει να ορίσει και την παλιά και να πει ποιά ήταν η σχέση του με αυτήν. Είχαμε μία κατάσταση στην οποία κάποιοι πήγαιναν και έστηναν κατά το δοκούν κεραίες και το κράτος τους απέδιδε καθεστώς νομιμότητας. Υπάρχουν κανόνες.

Η μη συμμετοχή του mega στον διαγωνισμό είναι μια επιχειρηματική απόφαση. Χρέος δικό μας είναι να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους και γι' αυτό βρισκόμαστε σε επαφή με το υπ. Εργασίας.

ΔΝΤ και ΝΔ μας ζητούσαν να υπογράψουμε "με χέρια και με πόδια" την κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αποτρέψαμε lock out, απολύσεις συνδικαλιστών, περιοριστήκαμε στο 50+1 που αφορά στην απαρτία κατά τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και όχι στη λήψη απόφασης για απεργία.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του '18 θα αυξήσει τους βαθμούς ελευθερίας άσκησης πολιτικής και κάτι τέτοιο θα είναι τομή για τη χώρα αλλά και για μία κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι στρέφει το βλέμμα σε εκείνους που πλήττονται περισσότερο.

Στο υπ. ΨΗΠΤΕ λειτουργεί πιλοτικά το σύστημα της ψηφιακής υπογραφής και της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων. Τις επόμενες ημέρες με την Όλγα Γεροβασίλη θα υπογραφεί το σύστημα ψηφιοποίησης που αφορά και στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Σχόλια:

Powered by Web Agency