Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 01:27:03 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Απερίφραστη καταδίκη των τραμπουκισμών του ΚΚΕ.

Απερίφραστη καταδίκη των τραμπουκισμών του ΚΚΕ.

PAME.TRAMPOYKOI"Τελείως ακατανόητη" χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, την εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, με ανάρτηση της στο twitter. "Η σημερινή εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας είναι τελείως ακατανόητη. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους και ότι δεν επιλέγει την καταστολή, αλλά το διάλογο", έγραψε η κ. Σβίγκου...Στη φωτο οι τραμπούκοι του ΚΚΕ με λοστούς, μπουκάρουν στο υπ. Εργασίας...
***Yπ. Εργασίας: Ακατανόητη η εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ, είχαν ενημερωθεί πλήρως για τη ρύθμιση ...>>>

...Με «έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που προηγήθηκε στην Ομόνοια, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - Η 'Εφη Αχτσιόγλου δέχτηκε τα μέλη του ΠΑΜΕ στο γραφείο της και, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «...οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών»

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.

«...Γι' αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο κτίριο του Υπουργείου, όπου και οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«..Η Υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών.

...Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες.

...Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία.

...Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους. Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η καταστολή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης δεν ήταν και δεν θα γίνει επιλογή μας».

"...Η σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας ηταν ακατανόητη αφού καμία διάθεση για διάλογο δεν υπήρχε από πλευράς τους", δηλώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο Ν. Παππάς...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency