Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 01:51:59 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Παρέα με τους νεοφασίστες της Casa Pound οι χρυσαυγίτες.

Παρέα με τους νεοφασίστες της Casa Pound οι χρυσαυγίτες.

XRYSH.AYGH.TROMOS«Για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή έδωσε το παρόν, αναζωπυρώνοντας τις σχέσεις με το Εθνικό και Κοινωνικό Κίνημα της Casapound», αναφέρουν οι Έλληνες νεοναζί στην ιστοσελίδα τους υπολογίζοντας σε 6.000 τους ακροδεξιούς από όλες της χώρες (Ισπανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Σουηδοί, Ρώσοι κ.α.) που βρέθηκαν στη Ρώμη...

...Το νεοφασιστικό κόμμα Casa Pound που προήλθε από οργάνωση με το όνομα του Αμερικανού ποιητή και θαυμαστή του Μπενίτο Μουσολίνι, Εζρα Πάουντ, μπορεί να απέχει ακόμη πολύ από το να μπει στο Κοινοβούλιο, αλλά σημείωσε εντυπωσιακή και ανησυχητική συνάμα άνοδο στις δημοτικές εκλογές στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης Οστια, κερδίζοντας μάλιστα την θέση ενός δημοτικού συμβούλου, που δηλώνει ανοικτά τις σχέσεις του με γνωστή μαφιόζικη οικογένεια της περιοχής. Το υποβαθμισμένο προάστιο των 230.000 κατοίκων, διακρίνεται για την ανεργία, την αντιπάθεια των κατοίκων για τους μετανάστες και τη διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος ακόμη και στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής.

...Ανησηχυτική είναι όπως και η εμφάνιση και της ναζι-φασιστικής οργάνωσης Veneto Fronte Skinhead στην βόρεια Ιταλία και το Κόμο, όπου μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στα γραφεία του αντιρατσιστικού δικτύου Como Senza Frontiere (Κόμο Χωρίς Σύνορα) και με απειλητικό τόνο διάβασαν ρατσιστικό κείμενο που θύμιζε στρατιωτικό διάταγμα.

..Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης των φασιστών της Casa Pound «για να παρουσιάσουν το πολιτικό τους πρόγραμμα» μερικές γυναίκες στάθηκαν μπροστά τους και άρχισαν να τραγουδάνε το Bella Ciao:

...Παρότι η Ιταλία προσπαθεί να αφήσει πίσω της τη χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης, είναι σαφές ότι η Ακρα Δεξιά και διάφορες νεοφασιστικές και νεοναζιστικές ομάδες για ακόμη μία φορά επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανεργία, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση τόσων πολιτών για να διαδώσουν τα ρατσιστικά και παραληρηματικά «πιστεύω» τους.

...Και όλο και περισσότεροι σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν θυμίζουν έντονα εκείνες της Χρυσής Αυγής, ακριβώς τη στιγμή που στη χώρα μας αποκαλύπτεται η βαρβαρότητα των δικών μας ναζι-φασιστών, σε όλη της την έκταση.

...Ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί και στην Ιταλία μια τραγική επανάληψη για να καταλάβουν όλοι, με πικρή πείρα, τι σημαίνει ναζι-φασισμός του εικοστού πρώτου αιώνα.

...Αναμφίβολα, πάντως, πρόκειται για μια πρόκληση και για την Αριστερά, η οποία καλείται -άμεσα και χωρίς αναβολές- να ξαναδημιουργήσει μια βαθιά και ουσιαστική σχέση με όσους έμειναν στο περιθώριο, με το νέο προλεταριάτο, με τους Ιταλούς και ξένους ανέργους, που ζητούν συγκεκριμένες λύσεις και αξιοπρεπή ζωή. Για να μη βρεθούν, μέσα στη φτώχεια τους, υποχείριο όσων θέλουν να τους στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλον...(Β.Κ., πηγή : Left.gr)

Σχόλια:

Powered by Web Agency