Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 08:27:13 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Τσίπρας στο CNBC: Οι εξελίξεις έδειξαν ότι το QE δεν είναι προϋπόθεση για την πρόσβαση στην αγορά.

Τσίπρας στο CNBC: Οι εξελίξεις έδειξαν ότι το QE δεν είναι προϋπόθεση για την πρόσβαση στην αγορά.

TSIPRAS.DHLOSEISΗ ελληνική κυβέρνηση δεν πιστεύει πλέον ότι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC...

«...Θεωρώ ότι θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα (ποσοτικής χαλάρωσης), αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμης σημασίας για εμάς, όπως πιστεύαμε πριν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο CNBC...

«...Η εκτίμησή μας πριν από τη δεύτερη αξιολόγηση ήταν ότι το QE (πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης) αποτελούσε 'κλειδί' προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στην αγορά, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Οι εξελίξεις έδειξαν ότι δεν ήταν προϋπόθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο συνεδρίου στην Αθήνα.

«...Για εμάς, δεν υπάρχει ο στόχος να έχουμε πρόσβαση στο QE πριν από το τέλος του προγράμματος», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας....(Β.Κ., πηγή: CNBC)

Σχόλια:

Powered by Web Agency