Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 07:55:48 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Τσίπρας από Κέρκυρα : Σπάμε τα δεσμά των μνημονίων.

Τσίπρας από Κέρκυρα : Σπάμε τα δεσμά των μνημονίων.

TSIPRAS.OMILIA.B"...Η πατρίδα μας, μετά από εφτά χρόνια δύσκολα, γκρίζα, επώδυνα, μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία προς την απελευθέρωσή της από το ζυγό ασφυξίας και επιτροπείας", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα..."...Μπορούμε σήμερα να μιλάμε ότι είναι ανοιχτός ο ορίζοντσς μιας άλλης εποχής ", είπε ο πρωθυπουργός.

"Ο...σο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για τη χώρα, και την οικονομία, τόσο χειρότερα παρουσιάζονται από μια ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

"...Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί, καμιά υπερχρεωμένη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

...Κατήγγειλε την ύπαρξη μιας λαϊκίστικης και ψευδούς 100% προπαγάνδας τις τελευταίες μέρες πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών.

...Υπογράμμισε: "Τους έπιασε ο πόνος, ξαφνικά, για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή. Να υπενθυμίσω, λοιπόν, τόσο στους ευαίσθητους ολιγάρχες, όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης, για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ".

...Ο πρωθυπουργός είπε πως "αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγάλοι μπαταχτσήδες, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την «κόλαση» της αποπληρωμής τους".

...Δεν έχουμε σκοπό να προστατέψουμε αυτούς που έβγαλαν λεφτά στην εποχή του χρηματστηρίου, ούτε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και χρεοκόπησαν, ανέφερε.

...Στη συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπεται ρητά η εξαίρεση δύο σημαντικών κλάδων από την εφαρμογή του κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 4. Ένας είναι ο κλάδος των συμβασιούχων στην καθαριότητα και ο άλλος είναι των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Πρόκειται για 2.000 εργαζόμενους, για τους οποίους θα λάβει τέλος το άδικο καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας, είπε ο πρωθυπουργός.

"...Η ΔΕΗ διατηρεί τον αδιαμφισβήτητο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της και παραμένει ο βασικός πυλώνας της αγοράς ενέργειας υπό το νέο θεσμικό περιβάλλον", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"...Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», η παραγωγική βάση της μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Επιχείρησης για στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας", είπε και πρόσθεσε πως η παρούσα συμφωνία δεν αφορά πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, αλλά ούτε και μονάδων φυσικού αερίου.

...Σε ανάκαμψη βρίσκεται η οικονομική δραστηριότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, λόγω του τουρισμού, καθώς το 2016 επισκέφθηκαν την Περιφέρεια 2,45 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες οι οποίοι πραγματοποίησαν 21,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός.

...Πρόσθεσε πως τους πρώτους μήνες του 2017 τα μεγέθη ήταν αυξημένα περίπου 15% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με την Κρήτη μοιράζονται την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις ανά επισκέπτη και τις εισπράξεις ανά διανυκτέρευση.

...Εξαιτίας της αυξανόμενης κίνησης πραγματοποιούνται επενδύσεις σε ξενοδοχεία όλων των περιφερειακών ενοτήτων και στο υπουργείο Τουρισμού έχουν κατατεθεί αιτήσεις για αδειοδότηση, και επενδύσεις σε 15 ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, 2 ξενοδοχεία στη Κεφαλλονιά, 2 στη Λευκάδα και 1 στη Ζάκυνθο.

...Εχουν κατατεθεί 468 αιτήσεις για νέες τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.Επίσης, στον αναπτυξιακό Νόμο, έως τον Ιούλιο του 2017, είχαν υποβληθεί 34 προτάσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συνολικού προϋπολογισμού 163,5 εκατ. ευρώ. Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα, την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 300 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 37 εκατ. ευρώ...

***Προηγήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας, η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο.

,,,Χθες,

...Την κήρυξη της έναρξης του έβδομου στη σειρά Περιφερειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δεκατριών επί συνόλου Περιφερειακών Συνεδρίων, που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», έκανε το μεσημέρι  ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

,,,Κατά τη σύντομη ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στους στόχους του Περιφερειακού Συνεδρίου και στην ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου και την ενίσχυση των Ιονίων νήσων από την κυβέρνηση.

«Στόχοι της Περιφέρειας Ιονίων νήσων στους οποίους θέλουμε η Κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό μας, αρωγός και σύμμαχος είναι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, η ανάδειξη ως κυρίαρχο στοιχείου του νησιωτικού χαρακτήρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και η εφαρμογή εθνικής νησιωτικής πολιτικής, η κατοχύρωση της ενότητας και της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων νήσων. Η αποδυνάμωση μέσω απομάκρυνσης κρατικών δομών πρέπει να λάβει τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «η υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου και των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η απόδοση πόρων στην Περιφέρεια με βάση το επί τόπου παραγόμενο εθνικό προϊόν, ως ελάχιστη δημόσια επένδυση για την εξασφάλιση της αειφορίας, η προσέγγιση και επίλυση του προβλήματος των μεταφορών, χερσαίων και θαλασσίων και η υλοποίησης του μεταφορικού ισοδυνάμου και η επένδυση στην τουριστική οικονομία, η στήριξη της αγροτικής παραγωγής και η προστασία και ανάπτυξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» είναι μερικοί μόνο από τους στόχους μας. Τώρα είναι η ώρα να πάρει η κυβέρνηση τις γενναίες αποφάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος.

***Επιγραμματικά, οι κυριότερες παρεμβάσεις υπουργών :

...Κ. Γαβρόγλου: Πολλαπλά οφέλη από την ενοποίηση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

...Στ. Κοντονής: Η προστασία πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη είναι διασφαλισμένη

...Αν. Ξανθός: Πρόταγμα η χωρίς εμπόδια υλοποίηση της ισότητας στην υγεία και στην κοινωνική προστασία

...Π. Πολάκης: Ανάγκη αλλαγών στη διάρθρωση των υγειονομικών περιφερειών

...Ρ. Αντωνοπούλου: Επτά νέα κέντρα υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας στις αρχές του 2018 στα Ιόνια Νησιά

***Οι εργασίες του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στα Γουβιά, επτά χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, συμμετέχουν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων.

...Ανάμεσα στα θέματα που τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων είναι: «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», «Πολιτικές για την Παιδεία και τον Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Πολιτικές για τη Στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», «Τουρισμός, Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Οικονομία», «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», «Υποδομές, Νησιωτικό Περιβάλλον, Ενέργεια και Δημόσια Περιουσία» και «Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου».

...Ομιλητές του Περιφερειακού Συνεδρίου Ιονίων νήσων στις θεματικές Συνεδρίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κινιόρδου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο γ,γ. Υποδομών του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης και ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου.

...Συντονιστές των θεματικών Συνεδριών ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλέξανδρος Μιχαλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Μωραΐτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Βιοτεχνίας, Διονύσης Τσούκας, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Πρωτογενή Τομέα, Γιάννης Κουλούρης.

...Το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

...Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κέρκυρα, υπουργοί και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς επισκέπτονται δομές και υποδομές των υπουργείων τους στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υφίστανται, ενώ έρχονται σε επαφή και με φορείς των υπολοίπων νησιών του Ιονίου.

...Τα βασικότερα ζητήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν και να εντάξουν στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική των Ιονίων νήσων, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση, η οδοποιία, η υγεία, η εκπαίδευση, αλλά και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών, που κατά τη διάρκεια του χειμώνα μένουν για αρκετά μεγάλο διάστημα απομονωμένα από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency