Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 02:03:00 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Τσίπρας : Είμαστε με αυτούς που δεν έχουν φωνή ή πνίγεται η φωνή τους.

Τσίπρας : Είμαστε με αυτούς που δεν έχουν φωνή ή πνίγεται η φωνή τους.

TSIPRAS.BOYLH"Η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται αυτές τις μέρες να πράξει το αυτονόητο, απέναντι σε ένα σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας που για δεκαετίες παρέμεινε ηθελημένα από την Πολιτεία, αόρατο", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.

"...Καμιά παράδοση, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας, δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο, ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα. Καμιά...", τόνισε.

...Ο πρωθυπουργός πέταξε το γάντι στη ΝΔ ως προς το ποια θα είναι η στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

...Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι "...καθώς καλούμαστε να εγκρίνουμε, να απορρίψουμε, ή και να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας", όπως αποφάσισε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης", θέλει να θυμίσει τους στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη: "Είστε υπέρ, ή κατά; Έστω απαντήστε μ' ένα ναι, ή μ' ένα όχι".

"...Σήμερα στην Ελλάδα του 2017, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, η συζήτηση για τη διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνεται στο έδαφος των στρεβλώσεων ενός συντηρητισμού που καλεί όχι μόνο για τον μη σεβασμό στην διαφορετικότητα, αλλά και για την εκούσια τιμωρία των συνεπειών της διαφορετικότητας", τόνισε.

...Υπογράμμισε ότι όσοι καλούν αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο, της ζητούν ουσιαστικά "όχι μόνο να μη γίνει σεβαστός ο αυτοπροσδιορισμός ενός ατόμου ως προς το φύλο του, αλλά να αφήσουμε να συνεχίζεται ενσυνείδητα η περιθωριοποίηση, το bullying και ο εξευτελισμός της προσωπικότητας μερίδας συμπολιτών μας, που βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι στον κοινωνικό συντηρητισμό, και τα στερεότυπα".

"...Εμείς σήμερα τους απαντάμε καθαρά με ευθύτητα, ότι η ελληνική κυβέρνηση, έχει επιλέξει έναν άλλο δρόμο", είπε.

"...Σεβαστές όλες οι απόψεις", σχολίασε, "αλλά έχουμε επιλέξει έναν άλλον δρόμο, της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου".

"...Εμείς, λοιπόν, τι να κάνουμε αγαπητοί φίλοι, είμαστε με τις ζέβρες κι όχι με τα λιοντάρια. Είμαστε με αυτούς που δεν έχουν φωνή ή πνίγεται η φωνή τους. Με τους στιγματισμένους, με τις καταπιεσμένες μειονότητες, με τους ανθρώπους που βιώνουν κάθε είδους ανισότητα και απομόνωση. Αυτών τα δικαιώματα έχουμε στόχο να υπερασπιστούμε", πρόσθεσε.

...Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: "Η χώρα με σταθερά, κάνει βήματα προόδου σε όλους τους τομείς. Από την οικονομία, τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία και διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Κάνουμε πράξη προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που κατά την άποψη μας συνιστούν υλοποίηση αυτονόητων δεσμεύσεων απέναντι σε τμήματα του πληθυσμού που αντιμετώπισαν άδικες και παράλογες διακρίσεις εις βάρος τους".

"...Σήμερα, ελπίζω με την ευρύτατη δυνατή συναίνεση, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποκαθιστά μια στρέβλωση δεκαετιών, απέναντι σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Και, αλήθεια, όσοι σε αυτοί την αίθουσα κόπτονται όψιμα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι 19 χώρες της Ένωσης, έχουν ήδη κάνει το βήμα που εμείς συζητάμε σήμερα. Κάνουμε λοιπόν πράξη γενναίες προοδευτικές τομές, γιατί για εμάς το "μένουμε Ευρώπη" δε σημαίνει μένουμε στα μνημόνια. Δε μπορεί να είστε με την Ευρώπη για τη λιτότητα και με τον αναχρονισμό, το σκοταδισμό για τα δικαιώματα. Γιατί τότε επιλέγετε τα χειρότερα σε όλες τις εκδοχές", τόνισε.

"...Γνωρίζουμε καλά, ότι τα βήματα που πρέπει να γίνουν στον τομέα των δικαιωμάτων, είναι ακόμα πολλά. Όμως σήμερα, μπορούμε τόσο εμείς όσο και οι άνθρωποι που βίωσαν τις συνέπειες ενός αναχρονιστικού παραλογισμού, και βρίσκονται σήμερα σε αυτή την αίθουσα, να αισθανόμαστε χαρά και ελπίδα. Ελπίδα και δικαίωση που για κάποιους, όπως οι εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έρχεται μετά από δύσκολους αγώνες πολλών δεκαετιών. Γιατί καμία προοδευτική τομή δε γίνεται εύκολα. Άλλα έρχεται κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου. Η ώρα της δικαίωσης...", κατέληξε ο πρωθυπουργός...(Β.Κ., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency