Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 02:28:05 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | πολιτικη | Τσίπρας : Μήνυμα αισιοδοξίας για τον τόπο.

Τσίπρας : Μήνυμα αισιοδοξίας για τον τόπο.

TSIPRAS.EKLOGESΜήνυμα αισιοδοξίας για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, έστειλε ο πρωθυπουργός με δημόσια δήλωση του, με αφορμή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup...Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε εμφατικά ότι "...μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας με τις δικές μας δυνάμεις, να κερδίσουμε την κυριαρχία για το μέλλον μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε"...

...Ξεκινώντας τη δήλωση του, τόνισε ότι "...ήταν μια καλή μέρα για την Ελλάδα", καθώς "πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε και δικαιούμαστε". Πρόσθεσε ότι τώρα "ανοίγει ο δρόμος για τις αγορές και την οριστική έξοδο από την κρίση", ενώ υπογράμμισε ότι "το σήμα στις αγορές έχει δοθεί και είναι ισχυρό".

Επισήμανε ότι "...για πρώτη φορά από το δύσκολο συμβιβασμό του Ιούλη του 2015 αισθανόμαστε δικαιωμένοι", για να σημειώνει ότι "πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν 3 εβδομάδες πριν", κάτι που χαρακτήρισε "θολές υποσχέσεις, κενές περιεχομένου".

..Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι "τώρα έχουμε το μομέντουμ της ανάκαμψης, αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας και την κοινή λογική στην Ευρώπη. Πήραμε μία συμφωνία εξόδου".

...Αναφέρθηκε στα πλεονάσματα 2% μακροπρόθεσμα, "πιο κάτω από όσα θα είχαμε με το σύμφωνο σταθερότητας", στη μείωση των ωριμάνσεων και των επιτοκίων και στη ρήτρα ανάπτυξης.

"...Η πιο σημαντική δέσμευση βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο, μία δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018", είπε και τόνισε ότι "ένας καθαρός δρόμος διεξόδου ανοίγεται μπροστά μας".

...Πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους πολίτες, ότι "έχω συναίσθηση των θυσιών, άλλο όμως να υπομένεις χωρίς ελπίδα και άλλο να βλέπεις το δρόμο της εξόδου".

"...Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε σε ισχυρά θεμέλια το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης, με κέντρο την εργασία και τη δίκαιη κατανομή του πλούτου. Αφήνουμε πίσω μας την Ελλάδα της αναξιοπιστίας, της φοροδιαφυγής και των σκανδάλων", πρόσθεσε...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency