Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 06:25:38 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Με κυβέρνηση Τσίπρα : Πρώτη η Ελλάδα στην ενεργοποίηση επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ.

Με κυβέρνηση Τσίπρα : Πρώτη η Ελλάδα στην ενεργοποίηση επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ.

papadhmoulisΗ Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη στην Ευρώπη ως προς τις επενδύσεις που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Σχεδίου Γιούνκερ», όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Αυτό «προφανώς πιστώνεται στον σχεδιασμό και τη δουλειά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα. Θα τολμήσει άραγε να το καπηλευτεί και αυτό η ΝΔ;», το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη .

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάσταση προόδου αναφορικά με το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη («πακέτο Γιούνκερ») είναι σαφή. Σύμφωνα με αυτά, η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει 12,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις

Όσον αφορά τα σχέδια υποδομών και καινοτομίας, για 19 εγκεκριμένα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ υπάρχει συνολική χρηματοδότηση σχεδόν 2,3 δισ. ευρώ, που προβλέπεται να κινητοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 7,3 δισ. ευρώ

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ): 14 εγκριθείσες συμφωνίες με ενδιάμεσες τράπεζες που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) με την υποστήριξη του ΕΤΣΕ. Συνολική χρηματοδότηση ύψους 434 εκατ. ευρώ προβλέπεται να κινητοποιήσει σχεδόν 4,8 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, με περίπου 25.820 ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης να επωφελούνται από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση..(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency