Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 05:59:44 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Τσακαλώτος: Δεν υπήρχε λόγος διαπραγμάτευσης για μείωση των πλεονασμάτων.

Τσακαλώτος: Δεν υπήρχε λόγος διαπραγμάτευσης για μείωση των πλεονασμάτων.

TSAKALOTOS.BΜια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων και της έντονης αντιπαράθεσης που έχει ανοίξει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο Τvxs.gr και τη Νικόλ Λειβαδάρη. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση μείωση του πλεονάσματος στο 2,5% μέσω του καταπιστευτικού λογαριασμού δεν παραβίαζε την συμφωνία με τους θεσμούς και, ως εκ τούτου, «δεν υπήρχε λόγος να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρεώνει στην κυβέρνηση οικονομική συνταγή «αύξησης των ανισοτήτων και συμπίεσης των μεσαίων τάξεων», μιλά για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα « ενεργό, λαϊκό και ανταγωνιστικό», δηλώνει κατηγορηματικά «όχι» στην εκλογή προέδρου από την βάση και λέει πως δεν ανησυχεί ότι η διεύρυνση θα φέρει ιδεολογική μετάλλαξη αλλά και ότι «θα ήταν αφελής» εάν δεν φοβόταν «την μόλυνση από την πασοκοποίηση».

Μιλά επίσης για την μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση, να συγκροτηθεί ένα μπλοκ δυνάμεων από την αριστερά έως την σοσιαλδημοκρατία που θα κόψει τον δρόμο στον εθνικισμό τον ρατσισμό και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Mια πρόκληση που θα συζητηθεί και στην εκδήλωση της Πέμπτης (19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στον Κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ), την οποία διοργανώνει το Tvxs.gr με ομιλητές τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου. Μια διαδραστική συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού και θέμα «Οι νέες προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Ελλάδα και Ευρώπη»...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency