Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 11:21:32 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Αφήνουν ασύδοτους τους γαλάζιους φοροφυγάδες και εργοδότες !

Αφήνουν ασύδοτους τους γαλάζιους φοροφυγάδες και εργοδότες !

MHTSOTAKHS.AGRIOSΤο είχε προαναγγείλει επί της ουσίας προεκλογικά και το τηρεί στο ακέραιο: Ο Κυρ. Μητσοτάκης «σαρώνει» ως οδοστρωτήρας κάθε εμπόδιο στην ασυδοσία των ισχυρών...Το τελευταίο 24ωρο, έγινε γνωστή η κατάργηση της αυτοτέλειας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και η υπαγωγή του στην Γενική Γραμματεία Εργασίας, ένα δηλαδή σαφές βήμα υποβάθμισης της Επιθεώρησης Εργασίας και του σημαντικού ρόλου της για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων...

...Ο μέχρι πρότινος Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ, Πάνος Κορφιάτης αναλύει μέσω social media τι σημαίνει η ενσωμάτωση του και η μη οργανωτική και επιχειρισιακή του αυτονομία:

1 Χάνει την οργανωτική και επιχειρησιακή του αυτονομία και πλέον αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της γενικής γραμματείας.

2 Ενα ελεγκτικό σώμα εξισώνεται διοικητικά με γενικές διευθύνσεις και διευθύνσεις με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του οργανισμού.

3 Για όσους θυμούνται και λίγο το παρελθόν η προσπάθεια υποβάθμισης του ΣΕΠΕ άρχιζε πάντα από την αποδιοργάνωση της κεντρικής δομής του. Γιατί ένας οργανισμός που δεν έχει ισχυρή κεντρική κατεύθυνση και δομή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Είναι λοιπόν η φυσική συνέχεια του οργανογράμματος ΠΔ 113/14 που καταργούσε την διεύθυνση υποστήριξης».

Όπως τονίζει ο ίδιος: «Η ιστορία τού πώς έγινε εφικτό να στηθεί μια αποτελεσματική και αξιόπιστη Επιθεώρηση Εργασίας θα ήταν πολύ διαφορετική αν δεν υπήρχε η δυνατότητα ο οργανισμός αυτός να στέκεται στα πόδια του με αυτονομία. Φαίνεται ότι ο αντίπαλος ξέρει να βγάζει καλά συμπέρασματα, δυστυχώς για τους Επιθεωρητές Εργασίας και τους εργαζόμενους της χώρας».

>>>Εφη Αχτσιόγλου :

«...Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν χάνει χρόνο όταν πρόκειται για την αναίρεση της θεσμικής προστασίας των εργαζόμενων και δείχνει ότι μια από τις λίγες προεκλογικές δεσμεύσεις που έχει αποφασίσει να τηρήσει είναι αυτή της αδρανοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών. Θα υπερασπιστούμε στη Βουλή όσα κάναμε για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και την προστασία των εργαζομένων», σχολίασε η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου..(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency