Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 09:16:24 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Μετά το Πάσχα φοροελαφρύνσεις και 120 δόσεις σε εφορία - ασφαλιστικά ταμεία...

Μετά το Πάσχα φοροελαφρύνσεις και 120 δόσεις σε εφορία - ασφαλιστικά ταμεία...

papanatsiou 3Κάνουμε τη δικιά μας πολιτική που είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία ανέφερε ότι μετά το Πάσχα θα έρθουν οι 120 δόσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και φοροελαφρύνσεις.

«...Έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη και των δανειστών αλλά και των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η διαχείριση που έχουμε κάνει στο δημοσιονομικό κομμάτι φέρνει καλά αποτελέσματα» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, η οικονομία πηγαίνει καλά και αναφέρθηκε στην έξοδο από τα μνημόνια αλλά και στο αίτημα στον ESM για αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ. «Το καλό κλίμα μάς επιτρέπει να είμαστε συνεπείς προς τους στόχους μας αλλά και να δίνουμε στους πολίτες αυτό που τους αναλογεί. Δεν είμαστε πλέον σε πρόγραμμα ώστε να περιμένουμε στο τέλος του έτους για να δώσουμε. Έχουμε τη δυνατότητα» σημείωσε και ανέφερε ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις.

«Δ...εν έχουμε καταλήξει ακόμα, είναι όλα στο τραπέζι» σημείωσε και επισήμανε ότι εξετάζεται μείωση ΦΠΑ αλλά και μείωση κατώτατου φορολογικού συντελεστή.

...Όσον αφορά τις 120 δόσεις, δήλωσε ότι είναι θέμα ημερών να πάει στη Βουλή η ρύθμιση, η οποία θα αφορά τόσο την εφορία όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία. «Τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν πιο ευνοϊκές διατάξεις. Ο αριθμός δόσης θα είναι ανάλογος με το εισόδημα και το ύψος οφειλής. Στη ρύθμιση θα είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί, συνταξιούχοι, πρώην επαγγελματίες, άνεργοι κτλ)» τόνισε. Όπως είπε, εξετάζεται να υπάρξουν από 18 έως 120 δόσεις.

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά για τη μεσαία τάξη. Η δικιά μας πολιτική είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Ό,τι φέρνουμε θα αφορά τους πολλούς» υπογράμμισε η υφυπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε:

«Προσπαθούμε όσο γίνεται η φορολογία να είναι περισσότερο ανταποδοτική. Προσλαμβάνουμε κόσμο στους βασικούς τομείς της παιδείας και της υγείας, έχουμε δείξει το κοινωνικό μας πρόσωπο. Θα έρχονται μέτρα που θα μένουν»...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency