Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 01:49:54 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Σαρωτικοί έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε.

Σαρωτικοί έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε.

SXOLEIO.DIDASKALIAΗ ΟΙΕΛΕ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει δημόσια την ικανοποίησή της για την εφαρμογή σαρωτικών ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας, με εντολή του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Σ.ΕΠ.Ε.), το οποίο «με αστραπιαίες ενέργειες φροντίζει για την εφαρμογή της εγκυκλίου που εξέδωσε πρόσφατα ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Π. Κορφιάτης».

...Υπενθυμίζουμε ότι,  με την προαναφερθείσα εγκύκλιο καθίσταται αδύνατη η κλασική «κομπίνα» ορισμένων σχολαρχών, οι οποίοι παρέκαμπταν τα νόμιμα διοριστήρια και κατήγγειλαν παρανόμως τις συμβάσεις εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας (ΟΑΕΔ), πίσω από την πλάτη των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας...Η εγκύκλιος αυτή ήταν ιδιαίτερη σημαντική για το θέμα των παράνομων απολύσεων, καθώς σταματά η κομπίνα αυτή, ενώ για τους παραβάτες δίδεται η εντολή να παραπεμφθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες.

...Με έγγραφο του Σ.ΕΠ.Ε. ζητείται από τα κατά τόπους Τμήματα Επιθεωρήσεων Εργασίας (ΤΕΕΣ) να προβούν σε άμεσο έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής εποπτείας τους. Πιο συγκεκριμένα, τα ΤΕΕΣ ζητούν με έγγραφο από τα σχολεία εντός 5 ημερών να καταθέσουν στην υπηρεσία κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών, τα στοιχεία διορισμού (πρωτόκολλα, είδος σύμβασης και ημερομηνία λήξης) και τυχόν καταγγελία της σύμβασης...(N.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency