Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 02:29:01 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Τα γερμανικά κόμματα για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Τα γερμανικά κόμματα για τη συμφωνία στο Eurogroup.

TSIPRAS.MERKEL.5Από τον Αύγουστο η Ελλάδα θα στέκεται και πάλι στα δικά της πόδια, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχάουζ, ενώ ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. CDU/CSU για τα θέματα προϋπολογισμού Έκχαρντ Ρέμπεργκ εκφράζει την ικανοποίησή του για τους όρους που συμφωνήθηκαν στο χθεσινό Eurogroup και εκτιμά ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική πορεία...

...Από την πλευρά του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. και αρμόδιος για τα δημοσιονομικά, Άχιμ Ποστ, χαρακτηρίζει ισορροπημένο και βιώσιμο το πακέτο για την Ελλάδα, προς το συμφέρον και της ίδιας της χώρας, αλλά και της Γερμανίας και της Ευρώπης. Διαφορετική άποψη εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Ντυρ, ο οποίος εκτιμά ότι στην Ευρωζώνη πρέπει και πάλι να συνδεθούν ο οικονομικοπολιτικός έλεγχος και οι εγγυήσεις και θεωρεί ότι η Ελλάδα, αν εφαρμόσει αξιόπιστη μεταρρυθμιστική πολιτική, θα καταφέρει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, χωρίς να χρειάζεται εξωτερική βοήθεια. Από τους Πράσινους, ο εκπρόσωπος για τα δημοσιονομικά Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλους τους όρους, και τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται τώρα «αέρα να αναπνεύσει» και επενδύσεις. Στα κέρδη ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει αποκομίσει η Γερμανία από τόκους από τα ελληνικά προγράμματα στήριξης, αναφέρεται ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στέλεχος της Αριστεράς στην Γερμανία (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, και ζητά «να σταματήσει η γκρίνια ότι οι Γερμανοί πληρώνουν για τους φτωχούς Έλληνες».

....Σε εντελώς διαφορετικό τόνο η δήλωση του εκπροσώπου της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Γιεργκ Μόιτεν, ο οποίος χαρακτηρίζει «φιάσκο» την πολιτική ευρωδιάσωσης, της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και προβλέπει ότι εάν η κρίση στην Ιταλία ξεκινήσει και πάλι, θα συμπαρασύρει και την Ελλάδα...(Ν.Π., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency