Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019 06:23:17 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Σπίρτζης: Αλλάζει ο παγκόσμιος μεταφορικός χάρτης παρακάμπτοντας τα Δαρδανέλλια.

Σπίρτζης: Αλλάζει ο παγκόσμιος μεταφορικός χάρτης παρακάμπτοντας τα Δαρδανέλλια.

SPIRTZHSΜε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ όπως και με άλλες χώρες, αλλάζει ο παγκόσμιος μεταφορικός χάρτης, παρακάμπτονται τα Δαρδανέλλια, η βόρεια Ελλάδα γίνεται η αρχή της βαλκανικής ενδοχώρας, η χώρα μας μπορεί να κυριαρχήσει στην περιοχή των Βαλκανίων, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας Στο Κόκκινο ... Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με το Βουκεφάλα, τους κληρικούς και τους απόστρατους, αυτά που έχουμε κάνει στην ΝΔ δεν θα τα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους, όπως είπε χαρακτηριστικά...

«...Το θέμα είναι ποια είναι η οραματική κατάσταση που έχουμε για τα Βαλκάνια και τι ρόλο μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην περιοχή. Με τη δουλειά που έχουμε κάνει τρία χρόνια τώρα, φαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να κυριαρχήσει, με την καλή έννοια, στην περιοχή των Βαλκανίων, να διαμορφώσει συνθήκες συνεργασίας, ειρήνης, να οικοδομήσει φιλίες που δεν θα είναι εύθραυστες», είπε ο κ. Σπίρτζης.
Όπως σημείωσε ο υπουργός, «πρέπει και η δική μας γειτονιά να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της κεντρικής Ευρώπης, όπου περνάς από την μία χώρα στην άλλη χωρίς να καταλαβαίνεις που είναι τα σύνορα, με παραγωγικές δραστηριότητες διασυνοριακές σε όλες τις περιοχές. Η ερειπωμένη βόρεια Ελλάδα, οι εσχατιές της χώρας μας, πρέπει να ζωντανέψει, να γίνει η αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων».

«...Και η Βουλγαρία και η Ρουμανία, αλλά και η Σερβία εγκαταλείπουν πάγιες διαφωνίες και διαμάχες, διευκολύνουν τα δίκτυα και τις συνδέσεις με τα Δυτικά Βαλκάνια, την κεντρική Ευρώπη και τον Εύξεινο Πόντο, είτε σιδηροδρομικές είτε οδικές είτε δίκτυα τηλεπικοινωνιών», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης, για να υπογραμμίσει χαρακτηριστικά: «Αυτά όλα δεν μπορούν να γίνουν με τον Βουκεφάλα, τους κληρικούς και τους απόστρατους. Αυτά που έχουμε κάνει τρία χρόνια τώρα και αυτά που γίνονται σήμερα προφανώς στην ΝΔ δεν θα τα έβλεπαν ούτε στο όνειρό τους»:

...τη συμφωνία με τη Βουλγαρία για τις συνδέσεις, την ωρίμανση του έργου σύνδεσης Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια του Εύξεινου
...την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα της Ροδόπης και του κάθετου άξονα του Έβρου
την έναρξη εργασιών του κάθετου άξονα της Ξάνθης και του αντίστοιχου Δράμας-Αμφίπολης
,,,την ολοκλήρωση ως το Φθινόπωρο του σιδηροδρομικού τμήματος ως την Ειδομένη
την προετοιμασία και υλοποίηση των συνδέσεων ηλεκτροκίνησης στην Μακεδονία και τις συνδέσεις με τις υπόλοιπες χώρες
,,,τις εναλλακτικές συνδέσεις με δίκτυο υδατοδρομίων που υπάρχει διάθεση από όλες τις χώρες των Βαλκανίων να υλοποιήσουμε,,

«Είτε, είτε, είτε, είναι τόσο πολλά που πραγματικά, καλά να είμαστε, σύντομα να τα υλοποιήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

«..Με όλα αυτά, η χώρα μας αποκτά ξανά ενδοχώρα, τα προϊόντα των βαλκανικών χωρών και πιο βόρειων, πλούσιων χωρών, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα λιμάνια μας, δίνουμε υποδομές για μικρές και μεγάλες μεταποιητικές δραστηριότητες, παρακάμπτονται τα Στενά των Δαρδανελλίων και ο παγκόσμιος μεταφορικός χάρτης αλλάζει», υπογράμμισε...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency