Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:23:54 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Τσακαλώτος προς Βενιζέλο: «Tο ΔΝΤ εσείς το φέρατε, μην πάτε να βγείτε και από πάνω...

Τσακαλώτος προς Βενιζέλο: «Tο ΔΝΤ εσείς το φέρατε, μην πάτε να βγείτε και από πάνω...

TSAKALWTOSΑντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και τον Ε. Βενιζέλο έλαβε χώρα στη Βουλή σε σχέση με τις προβλέψεις που έχουν περιληφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο. «...Η κυβέρνηση δεν στοχεύει σε υπερπλεονάσματα, το λέμε για πολλοστή φορά», είπε ο υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι με το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί θα υπάρξει μείγμα μειώσεων φόρων και αύξησης δαπανών. Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε επίσης το ΚΙΝΑΛ, να ξεκαθαρίσει αν είναι κοντά σε αυτό το μείγμα των φοροελαφρύνσεων και της αύξησης των δαπανών, ή πιο κοντά στη ΝΔ που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις φοροελαφρύνσεις.

«...Δεν υπάρχουν υπερπλεονάσματα με το Μεσοπρόθεσμο, ούτε μέρισμα εκ των υστέρων, αλλά δημοσιονομικός χώρος που θα ξοδεύεται εκ των προτέρων» είπε ο Ε. Τσακαλώτος, που είχε ακούσει νωρίτερα τον κ. Βενιζέλο να υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση επιφέρει την βαριά και «βαβυλώνεια» αιχμαλωσία των υπερπλεονασμάτων, για να κάνει εκ των υστέρων αναδιανομή με μικρά επιδόματα και πλέον αυτά τα υπερπλεονάσματα είναι δέσμευση έναντι των εταίρων που «δεν μας παίρνουν στα σοβαρά ως διαπραγματευτή για τα μέτρα για το χρέος».

«...Εμείς δεν φέραμε το ΔΝΤ. Εσείς το φέρατε το ΔΝΤ. Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ. Όταν γίναμε εμείς κυβέρνηση ήταν ήδη στο Πρόγραμμα. Εσείς μολονότι σας συμβούλευσαν να μην το φέρετε το ΔΝΤ, το παρακαλέσατε να έρθει από το Καστελόριζο, συνεπώς μην μας βγαίνετε και από πάνω για το πρόγραμμα", είπε ο υπουργός Οικονομικών στις επικρίσεις του κ. Βενιζέλου...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency