Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 05:37:16 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | . Παπαδημούλης: Το μεσοπρόθεσμο εξασφαλίζει πτώση της ανεργίας, αύξηση των μισθών και φοροελαφρύνσεις.

. Παπαδημούλης: Το μεσοπρόθεσμο εξασφαλίζει πτώση της ανεργίας, αύξηση των μισθών και φοροελαφρύνσεις.

papadhmoulis.3«...Το μεσοπρόθεσμο εξασφαλίζει πτώση της ανεργίας κατά έξι ακόμη μονάδες, αύξηση των μισθών, φοροελαφρύνσεις ύψους περίπου 3,5 δισ. μέσα στα επόμενα χρόνια και ενίσχυση των κοινωνικών παροχών»..Αυτό, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού Epsilon (Αμαλία Κάτζου), ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος, επεσήμανε και τα εξής:

...Το μεσοπρόθεσμο εξασφαλίζει πτώση της ανεργίας κατά έξι ακόμη μονάδες, αύξηση των μισθών, φοροελαφρύνσεις, ύψους περίπου 3,5 δισ. μέσα στα επόμενα χρόνια και ενίσχυση των κοινωνικών παροχών

...Η ΝΔ με όσα λέει πείθει ολοένα και λιγότερους, καθώς αφενός αυτή ευθύνεται κυρίως για τη χρεοκοπία της χώρας -τρελαίνεται στην ιδέα ότι αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια- και αφετέρου γιατί δεν «διαβάζει» σωστά τους στόχους του μεσοπρόθεσμου.

Το μεσοπρόθεσμο αυτό εξασφαλίζει πτώση της ανεργίας κατά έξι ακόμη μονάδες. Όταν κυβερνούσε η ΝΔ την άφησε στο 27%. Σήμερα είναι στο 20% και το 2022 θα είναι στο 14%. Εξασφαλίζει, επίσης, αύξηση των μισθών, ώστε από την αύξηση της πίτας να ωφελούνται και αυτοί που δουλεύουν. Προβλέπονται επιπλέον φοροελαφρύνσεις, ύψους περίπου 3,5 δισ. μέσα στα επόμενα χρόνια.

...Και τέλος, ενισχύονται οι κοινωνικές παροχές. Όχι μόνο με τα ήδη ψηφισμένα αντίμετρα, που θα εφαρμοστούν 100%, αλλά και μέσα από πρόσθετες κοινωνικές δαπάνες, που θα προκύψουν από την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων. Αυτή η υπεραπόδοση θα προκύψει, γιατί στο μεταξύ βελτιώνεται η κατάσταση στον τομέα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

...Τώρα προέχει να βγούμε από το μνημόνιο με νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, ώστε στο τέλος του '18 να πιάσουμε με υπερπλεόνασμα τους συμφωνημένους στόχους

...Το κρίσιμο θέμα αυτή τη στιγμή είναι στο επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου να ολοκληρωθεί το πακέτο και να πάρουμε την ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε πριν από τα μπάνια του λαού να είναι ξεκάθαρος ο οδικός χάρτης, που λέει ότι στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια. Κανείς στον παγκόσμιο Τύπο, στις Βρυξέλλες, ακόμα και στο ΕΛΚ -όπου ανήκει η ΝΔ- δεν πιστεύει τα περί τετάρτου μνημονίου.

,,,Η έξοδος από το μνημόνιο συνεπάγεται την επάνοδο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και βελτίωση των αμοιβών των εργαζομένων. Τις συλλογικές διαπραγματεύσεις τις κατάργησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό έπεσαν στα τάρταρα οι αμοιβές κι έχουμε εργασιακή ζούγκλα.

,,,Αυτό που τώρα προέχει είναι να βγούμε από το μνημόνιο με νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, ώστε στο τέλος του '18 να πιάσουμε με υπερπλεόνασμα τους συμφωνημένους στόχους. Όπως το '16 και το '17 ό,τι περίσσεψε πήγε σε αυτούς που το είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, έτσι και τώρα το σχέδιο λέει ότι όταν έχουν περισσεύματα θα πηγαίνουν σε κοινωνικές δαπάνες και φοροελαφρύνσεις. Όταν, λοιπόν, έρθει εκείνη η ώρα, οι αρμόδιοι θα κάνουν και τις ανάλογες ανακοινώσεις.

...Αυτή η κυβέρνηση, όμως, έχει αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί με πιο νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικάκαι πως όταν περισσεύει κάτι πηγαίνει σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο.

...Ο Ζάεφ πρέπει να βρει την τόλμη να παρακάμψει τους ενδοιασμούς και τα διάφορα παιχνίδια που παίζονται από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, για να προχωρήσει η λύση που θα ανοίξει θετικούς δρόμους και για τους δύο λαούς

...Η λύση για το Μακεδονικό υπάρχει, έχει διατυπωθεί και εγγράφως, βρίσκεται και στην Αθήνα και στα Σκόπια, την έχει κι ο Μάθιου Νίμιτς στο συρτάρι του και τη γνωρίζουν οι πάντες, γιατί την έχουν περιγράψει αναλυτικότατα και δημόσια και ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που ζήτησαν ενημέρωση.

...Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να βρει την τόλμη ο Ζάεφ, στα χέρια του οποίου βρίσκεται το κλειδί, να παρακάμψει τους ενδοιασμούς και τα διάφορα παιχνίδια που παίζονται από τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, για να προχωρήσει αυτή η λύση που θα ανοίξει θετικούς δρόμους και για τις δύο χώρες.

...Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο, των Ευρωπαίων ηγετών και της Κομισιόν, στηρίζει τις προσπάθειες Τσίπρα και Ζάεφ. Σε όλα τα μηνύματα και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και στις κινητοποιήσεις εναντίον της λύσης, φαίνεται ότι αυτοί που αντιδρούν και διαφωνούν λιγοστεύουν.

...Αυτό που, επίσης, βλέπω εγώ είναι ότι μέσα στη ΝΔ υπάρχει διχασμός. Κάποιοι θέλουν τη σύνθετη ονομασία, γιατί ο Τσίπρας πάει να κάνει ουσιαστικά πράξη αυτό που προσπάθησε ο Κώστας Μητσοτάκης και τον «έριξε» ο Σαμαράς κι αυτό που προσπάθησε ο Κώστας Καραμανλής το 2008 στο Βουκουρέστι και δεν τα κατάφερε. Αυτή είναι η εθνική γραμμή.

...Η εναλλακτική, να το αφήσουμε δηλαδή για αργότερα, σημαίνει εδραίωση των αρνητικών τετελεσμένων γιατί ήδη 135 χώρες την αποκαλούν «Μακεδονία» σκέτο. Δεν πάμε να δώσουμε κάτι, πάμε να πάρουμε κάτι έναντι των τετελεσμένων.

...Ο Ερντογάν τα βάζει με την πραγματικότητα, γιατί η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και γι' αυτό μειώνεται η ανεργία, ενώ μόνο μέσα σε έναν μήνα η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 16%

...Σχετικά με τις δηλώσεις, σε οξείς τόνους, του Τούρκου πρωθυπουργού, κ. Γιλντιρίμ εναντίον της Ελλάδας, αναφορικά με τους «8», αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν για την οικονομία, θέλω να επισημάνω τα εξής. Ο κ. Ερντογάν τα βάζει με την πραγματικότητα, γιατί η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και γι' αυτό μειώνεται η ανεργία, ενώ μόνο μέσα σε έναν μήνα η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 16%.

...Ο δε κ. Γιλντιρίμ πρέπει να καταλάβει πρώτον ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν λειτουργεί όπως ενδεχομένως η τουρκική, και δεύτερον ότι η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας είναι οργανικό τμήμα της συμφωνίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας. Και το να υποστηρίζει ότι τηρούν τη συμφωνία με την ΕΕ, αλλά όχι με την Ελλάδα, είναι παραμύθια της Χαλιμάς...(Β.Κ.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency