Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 05:03:57 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Γ. Χουλιαράκης: Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι συνδεδεμένη με την ελάφρυνση του χρέους.

Γ. Χουλιαράκης: Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι συνδεδεμένη με την ελάφρυνση του χρέους.

XOYLIARAKHSΣυνδεδεμένη με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στην συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής. Ο Γ. Χουλιαράκης τόνισε ότι η καθυστέρηση της ψήφισης του νομοσχεδίου, που έχει κατατεθεί ως επείγον, «συνεπάγεται αναβολή της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. Δεν πρέπει να δοθεί κανένα δικαίωμα σε κανένα κράτος μέλος να επιχειρήσει την αναβολή της».

...Η πρόταση της κυβέρνησης για την διαδικασία του επείγοντος έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Οι διατάξεις πρέπει να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ περίπου μία εβδομάδα πριν την συνεδρίαση. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα επιτρέψει στο Eurogroup να συζητήσει το πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους», επεσήμανε ο Γ. Χουλιαράκης.

...Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να κατατεθεί το επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου στη Βουλή. Ο Γ. Χουλιαράκης επεσήμανε ότι είναι ανηρτημένο στο site του υπουργείου Οικονομικών όπως γινόταν πάντοτε. Όμως οι εισηγητές της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος και του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είπαν ότι είναι στα αγγλικά. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας πρότεινε μέχρι την συνεδρίαση της Ολομέλειας να υπάρχει το κείμενο στα ελληνικά. «Δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε. Από τη στιγμή που έχει δημοσιευθεί έστω και σε μία γλώσσα δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε», είπε χαρακτηριστικά...

****ΕSM: Στις 14 Ιουνίου η συνεδρίαση για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ από την τέταρτη δόση

...Την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να επανεξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του ελληνικού προγράμματος

...Την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουνίου, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να επανεξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που έχει απομείνει από την τέταρτη δόση του ελληνικού προγράμματος. Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 17.00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

...Ο ESM σημειώνει ότι το Συμβούλιο των Διευθυντών ανέβαλε στη συνεδρίασή του στις 8 Ιουνίου την εξέταση της αξιολόγησης των θεσμών αναφορικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου, για να λάβει περαιτέρω επιβεβαίωση της υλοποίησης όλων των αναγκαίων πληρωμών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων, ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ.

«...Μία ικανοποιητική αξιολόγηση στο πλαίσιο της τέταρτης δόσης της χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα θα άνοιγε τον δρόμο στο Συμβούλιο των Διευθυντών να εξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που προορίζεται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων στο πλαίσιο αυτής της δόσης», αναφέρεται στην ατζέντα της συνεδρίασης...(Ν.Π., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency