Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 05:00:42 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Χρέος και προαπαιτούμενα στο επίκεντρο του EuroWorking Group.

Χρέος και προαπαιτούμενα στο επίκεντρο του EuroWorking Group.

eurogroup.1Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων και τα τεχνικά ζητήματα της ελάφρυνσης του χρέους θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο του EuroWorking Group που θα διεξαχθεί στο Παρίσι.

...Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο EWG, αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή. Ενημέρωση θα κάνουν για το θέμα αυτό και οι θεσμοί.

...Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, για να ληφθεί η πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, σε επιστολή του στους υπουργούς οικοομικών της Ευρωζώνης.

«..Πραγματοποιήσαμε μια αρχική ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους η οποία θα υλοποιηθεί στο τέλος του προγράμματος στο βαθμό που είναι απαραίτητη (to the extent necessary), υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.
Έχουμε εξουσιοδοτήσει τους θεσμούς να εκπονήσουν μια τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το πακέτο των πιθανών μέτρων για το χρέος», σημειώνεται στην επιστολή Σεντένο.

....Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αναβολής της έκδοσης νέου 10ετούς ομολόγου.
...Την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

...Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης, πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος.

...Εν τω μεταξύ, τις αναφορές περί συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι: «Σε αντίθεση με τα όσα αναπαράγονται στον Τύπο, δεν θα συνεδριάσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν οι κυβερνητικοί κύκλοι...(Ν.Π., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency