Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 01:50:43 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Σε πείσμα του Κούλη : Αύξηση της απασχόλησης στη μεταποίηση.

Σε πείσμα του Κούλη : Αύξηση της απασχόλησης στη μεταποίηση.

MHTSOTAK.KYR.6Σημαντική συμβολή ​στην αύξηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έχει η συνεχιζόμενη πορεία ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα της χώρας, όπως καταγράφεται στον δείκτη PMI (Purchasing Managers' Index)....

...Συγκεκριμένα: ​

...H επιχειρηματική εμπιστοσύνη συνέχισε να αυξάνεται καταγράφοντας τιμή-ρεκόρ τον Μάρτιο και στηρίζοντας την αύξηση της απασχόλησης.

...H μεταβολή των θέσεων εργασίας παραμένει θετική για 11 συνεχόμενους μήνες, για τον δε Μάρτιο έχει επιταχυνθεί σε σχέση με το Φεβρουάριο και καταγράφει τιμή-ρεκόρ από τότε που εκδίδεται η συγκεκριμένη έρευνα.

...Θετικούς ρυθμούς παρουσιάζουν και οι δείκτες αύξησης νέων παραγγελιών, αγοραστικής δραστηριότητας και παραγωγής, μετά το ρεκόρ που κατέγραψαν τον Φεβρουάριο.

...Τα μηνύματα αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα. Στηρίζονται στην πολυμέτωπη πρόοδο που καταγράφεται στην ελληνική οικονομία και ενισχύουν τις θετικές προοπτικές για το 2018, σε συνδυασμό με:

-Τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

-Την εκπόνηση του νέου ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης που θα παρουσιασθεί εντός του Απριλίου.

-Την πρόοδο στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση 4ης αξιολόγησης.

-Το μαξιλάρι ρευστότητας που χτίζεται για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και τη σταθερή ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency