Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 01:33:55 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | "Είναι ορατά τα σημάδια επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη .."

"Είναι ορατά τα σημάδια επιστροφής της Ελλάδας στην ανάπτυξη .."

E.E.ELLADAΗ επόμενη γερμανική κυβέρνηση, υπό την Αγγελα Μέρκελ, θα είναι «αποφασιστικά στρατευμένη υπέρ της Ευρώπης» δηλώνει η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Ελλάδα.

...Προσθέτει δε, ότι ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος «έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για τις αποφάσεις σε σημαντικούς τομείς» από τον Δεκέμβριο του 2017.

...Στη μεγάλη πρόκληση του προσφυγικού - μεταναστευτικού, λέει ότι χρειάζεται «καλύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων και καλύτερη αποτροπή των παράνομων μεταναστών». Η Γαλλία, τονίζει, επιθυμεί την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσει τους διασυνοριακούς ελέγχους και θα προωθήσει κοινούς κανόνες για το άσυλο και την αλληλεγγύη στο εσωτερικό της ΕΕ.

...Η κ. Λουαζό αναγνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες που συνεπάγεται η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αλλά υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει καινούργιους πόρους για να στηρίξει την ευρωπαϊκή κυριαρχία της σε πρωτοπόρους τομείς όπως η ψηφιακή οικονομία και το περιβάλλον.

...Θεωρεί χρήσιμο, τα ταμεία συνοχής να στηρίξουν τη φορολογική και κοινωνική σύγκλιση, καθώς και τον σεβασμό του Κράτους δικαίου, υπενθυμίζοντας το μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος Μακρόν από την Αθήνα, όπου δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή συνοχή πρέπει, επίσης, να είναι και μια συνοχή «αξιών και δικαιωμάτων».

...Τέλος, για την Ελλάδα δηλώνει ότι «...είναι ήδη ορατά θετικά μηνύματα και σημάδια που δείχνουν την ικανότητά της να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις» και υποσχέθηκε, η Γαλλία να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, ώστε μέχρι το καλοκαίρι του 2018, να επιστρέψει η χώρα σε θετική πορεία.

Σχόλια:

Powered by Web Agency