Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Πολύ σημαντική επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Πολύ σημαντική επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα.

TSIPRAS.MOSKOBISIΣειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, την ηγεσία της αντιπολίτευσης, εκπροσώπους του κοινοβουλίου και των επιχειρηματικών φορέων θα έχει ο επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 8 και 9 Φεβρουαρίου. Θα είναι επίσης ομιλητής στο συνέδριο του Economist και στο ελληνογαλλικό φόρουμ με τίτλο: «Ελλάδα: Οι δρόμοι της ελπίδας».

...«Επίσκεψη βαρύνουσας σημασίας», τη χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Αθήνα Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, «δεδομένων τόσο της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται όσο και του πλήθους των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά της», όπως ανέφερε στη δήλωσή του.

«...Η Επιτροπή Γιούνκερ, αλλά και ο Επίτροπος Μοσκοβισί προσωπικά έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν την Ελλάδα για την οριστική έξοδο από την πολυετή κρίση αλλά και την εδραίωση ενός σταθερού πλαισίου που θα προσελκύει επενδύσεις και θα προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη στην χώρα», προσθέτει ο κ. Μαρκοπουλιώτης.

...Ο Επίτροπος αναμένεται να ζητήσει την ολοκλήρωση των τελευταίων, λίγων προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης και την επιτάχυνση της υλοποίησης των 88 προαπαιτούμενων που εντάσσονται στη τέταρτη αξιολόγηση ώστε να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

...Στη συνεδρίαση του EwG που θα γίνει την Πέμπτη αναμένεται ότι θα γίνει επισκόπηση των εκκρεμών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) εντός του Φεβρουαρίου.

...Σύμφωνα με την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, εκτός από τα 5,7 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα λάβει την υποδόση του ενός δισ. ευρώ μετά τον Μάρτιο αν έχει εκπληρώσει τον στόχο για την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και έχουν προχωρήσει οι πλειστηριασμοί.

...Εν τω μεταξύ σε αναμονή βρίσκεται η αγορά για την αναμενόμενη έκδοση του νέου 7ετούς ελληνικού ομολόγου. Η επιδείνωση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές την προηγούμενη εβδομάδα δεν είναι σύμμαχος αλλά η ισχυρή ζήτηση για ομόλογα που προσφέρουν υψηλές αποδόσεις διεθνώς ευνοεί την έκδοση.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μοσκοβισί

...Ειδικότερα, ως προς το πρόγραμμα της επίσκεψης, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο (ώρα 9:30) καθώς και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 15:00). Την ίδια μέρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

......Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αν. υπουργό Αλέξη Χαρίτση. Την Παρασκευή επίσης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του "Κινήματος Αλλαγής" Φώφη Γεννηματά.

...Το πρωί της Παρασκευής (9.15), ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στη Βουλή και θα απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης...(Ν.Π., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency