Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 02:02:22 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Ελληνες : Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη.

Ελληνες : Οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη.

ERGATHS.1Τα χρόνια της κρίσης ακούσαμε πολλά για τους «τεμπέληδες» Έλληνες εργαζόμενους και τα προνόμια που δήθεν απολαμβάνουν...Πολλές φορές τα επίσημα στοιχεία διαφόρων διεθνών οργανισμών έχουν καταρρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, ωστόσο νέο διάγραμμα του ΟΟΣΑ έρχεται να διαλύσει οριστικά τον μύθο αλλά και να αποτυπώσει σε όλη της την έκταση την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων τα χρόνια των μνημονίων...

...Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του ΟΟΣΑ του 2015, οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη, καθώς το 11,2% των εργαζομένων δουλεύουν 60 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα στο κύριο επάγγελμα που ασκούν. Σε χειρότερη μοίρα από τους Έλληνες είναι μόνο οι εργαζόμενοι (κατά σειρά) σε Νότια Αφρική, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Νότια Κορέα και Τουρκία. Οι Τούρκοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, κυριολεκτικά «λιώνουν» στη δουλειά καθώς το 23,3% του εργατικού δυναμικού δουλεύει περισσότερες από 60 ώρες εβδομαδιαίως.

...Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό εργαζομένων που δουλεύει περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα βρίσκεται στη Λιθουανία, με 0,4%, ενώ ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 5,6% του εργατικού δυναμικού...(Ν.Π., ΑΠΕ)

Σχόλια:

Powered by Web Agency