Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 06:05:04 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Παπαδημητρίου: Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια το 2018 χωρίς νέα μέτρα.

Παπαδημητρίου: Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια το 2018 χωρίς νέα μέτρα.

papadimitriou.ΣΥΡΙΖΑ«Θα είναι καλή η χρονιά για την Ελλάδα» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στην ΕΡΤ τονίζοντας ότι «...δεν θα υπάρχουν άλλα μέτρα και θα έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018»....Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι «...Το 2017 ήταν πολύ σημαντική χρονιά. Είχαμε και τα 4 τρίμηνα συνεχή ανάκαμψη κάτι που δεν έχει συμβεί για πολλά χρόνια ενώ η έκρηξη των εξαγωγών θα συνεχιστεί και το 2018». «Μετά το επίσημο κλείσιμο της γ' αξιολόγησης αφοσιωνόμαστε στην έξοδο από το Μνημόνιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλο μνημόνιο και είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές. Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων κατεβαίνει με την έννοια ότι τα επιτόκια είναι στα επίπεδα του 2005».

«...Οι επενδύσεις χρειάζονται κάποιο χρόνο για να υλοποιηθούν τελείως και χρειάζεται κάποιος χρόνος για να υλοποιηθούν τελείως και να φανεί στην καθημερινότητα η επιρροή των επενδύσεων». Η απασχόληση έχει αυξηθεί πάνω από 2% το χρόνο και οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί είπε ο υπουργός Οικονομίας

...Θα είναι καινούργιο ρεκόρ για την ελληνική οικονομία η αύξηση των επενδύσεων το 2018. Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι σε τέτοιο επίπεδο που δεν έχει ξαναεμφανιστεί στη χώρα. Το 2017 θα αγγίξουμε τα 4 δισ. ευρώ σε ξένες επενδύσεις που είναι ρεκόρ για την ελληνική οικονομία και το ποσό συγκρίνεται με εκείνο του 2016.
Έρχεται το νομοσχέδιο για την αναπτυξιακή τράπεζα στη Βουλή

..Για το 2018 έχουμε τέσσερις στρατηγικές επενδύσεις πάνω από 400 εκ. ευρώ με τομείς ενδιαφέροντος στην πληροφορική, τον τουρισμό και δύος σε μεγάλα εμπορικά κέντρα. Μιλώντας για το Ελληνικό, ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε ότι ήταν τεράστιο επενδυτικό σχέδιο, πολλοί εμπλεκόμενοι «θα πάρει μπρος το 2018 και σε ένα μήνα θα δούμε τις πρώτες κατασκευές».

...Ο κ. Παπαδημητρίου μιλώντας για την αναπτυξιακή τράπεζα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "σε ένα με δύο μήνες αναμένεται να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της τεχνικής βοήθειας από τη Γαλλία. Τα κεφάλαια της αναπτυξιακής τράπεζας θα προέλθουν από άλλες χώρες όπως Βραζιλία, Αμερική και Κίνα. Η τράπεζα αυτή θα καλύψει το κενό που δεν καλύπτουν οι συστημικές τράπεζες δηλαδή θα καλύψει τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων..."...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency