Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 12:27:59 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Νέα κατραπακιά για τον απατεώνα Μητσοτάκη : Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας στο χαμηλότερο επίπεδο της 12ετίας.

Νέα κατραπακιά για τον απατεώνα Μητσοτάκη : Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας στο χαμηλότερο επίπεδο της 12ετίας.

MHTSOTAK.KYR.6Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών καθώς τα ελληνικά χρεόγραφα επωφελούνται από τις προσδοκίες για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης το 2018 και αυξημένης ζήτησης για ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις τονίζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης...

...Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 3,8% από 3,86% χθες και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στο 1,49% από 1,53% την Τετάρτη.

...Σημειώνεται ότι τα ελληνικά ομόλογα πέτυχαν τις καλύτερες αποδόσεις ανάμεσα στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης το 2017.

...O Christian Lenk, αναλυτής της DZ Bank, τόνισε στο Reuters: Τα θεμελιώδη της Ελλάδας βελτιώνονται και οι επενδυτές βλέπουν τις αποδόσεις που παίρνουν από την επένδυση στο χρέος αυτό ...Επίσης, ένα κύμα παρασύρει όλες τις βάρκες -με την οικονομία της Eυρωζώνης να τα πηγαίνει τόσο καλά, υπάρχει ένα περιβάλλον 'risk-on', που ωφελεί και την Ελλάδα«...Παρ' όλα αυτά η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια εκτιμάται πως αποτελεί πρόκληση, τονίζουν αναλυτές...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency