Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 07:37:10 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | οικονομια | Ολοκληρώνεται το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο των Ιονίων νήσων.

Ολοκληρώνεται το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο των Ιονίων νήσων.

TSIPRAS.GIANNENA.SYNEDRIOΟλοκληρώνονται απόψε, οι διήμερες εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου των Ιονίων Νήσων, στη Κέρκυρα, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα...

...Ανάμεσα στα θέματα που τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων είναι: «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», «Πολιτικές για την Παιδεία και τον Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Πολιτικές για τη Στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», «Τουρισμός, Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Οικονομία», «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», «Υποδομές, Νησιωτικό Περιβάλλον, Ενέργεια και Δημόσια Περιουσία» και «Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου».

...Ομιλητές του Περιφερειακού Συνεδρίου Ιονίων νήσων στις θεματικές Συνεδρίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κινιόρδου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο γ,γ. Υποδομών του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης και ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκος Αντώνογλου.

...Συντονιστές των θεματικών Συνεδριών ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλέξανδρος Μιχαλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Μωραΐτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Βιοτεχνίας, Διονύσης Τσούκας, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Πρωτογενή Τομέα, Γιάννης Κουλούρης.

...Το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

...Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κέρκυρα, υπουργοί και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς επισκέπτονται δομές και υποδομές των υπουργείων τους στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υφίστανται, ενώ έρχονται σε επαφή και με φορείς των υπολοίπων νησιών του Ιονίου.

...Τα βασικότερα ζητήματα καλούνται να αντιμετωπίσουν και να εντάξουν στην Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική των Ιονίων νήσων, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση, η οδοποιία, η υγεία, η εκπαίδευση, αλλά και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών, που κατά τη διάρκεια του χειμώνα μένουν για αρκετά μεγάλο διάστημα απομονωμένα από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου...(Ν.Π.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency