Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 09:04:36 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Απολογείται σήμερα ο δολοφόνος του Π. Φύσσα.

Απολογείται σήμερα ο δολοφόνος του Π. Φύσσα.

FYSSASΟ καθ' ομολογία δολοφόνος, Γ. Ρουπακιάς, πρόκειται να βρεθεί ενώπιον των δικαστών και να απαντήσει ενώπιον ακροατηρίου σε όλα τα καίρια ερωτήματα για το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος, όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε στους αστυνομικούς, λίγο πριν «φύγει».

...Τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ εκείνο έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που συγκέντρωσε το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture και κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μεταξύ άλλων, υπάρχει βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68, που αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τη στιγμή που ο Γ. Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος ο Παύλος Φύσσας περιτριγυριζόταν από 3-4 άτομα της Χ.Α.

...Από το υλικό, εγείρονται ξανά τα ερωτήματα σχετικά με την ολιγωρία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς εμφανίζονται να έχουν φτάσει στο σημείο νωρίτερα, ωστόσο αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

...Στο παρελθόν, ο Γιώργος Ρουπακιάς που δηλώνει υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής, έχει δώσει πλήρη κάλυψη σε όλους τους συγκατηγορούμενούς του, εκτός από το Γιώργο Δήμου, ο οποίος με τη σειρά του απολογούμενος έχει πει στο δικαστήριο ότι «δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του για να μη μιλήσει».

Ο Γ. Ρουπακιάς έχει πει στο παρελθόν: «Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του».

***Η απολογία Πατέλη

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ολοκληρώθηκε χτες η απολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παρούσα η Μάγδα Φύσσα και 12 από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία, καθώς και πλήθος κόσμου. Ο Γ. Πατέλης αρνήθηκε ότι το μήνυμα «όλοι στην τοπική. Τώρα» που έστειλε το βράδυ της δολοφονίας αφορούσε κινητοποίηση του τάγματος εφόδου που δολοφόνησε τον αντιφασίστα μουσικό. Έφτασε να ζητήσει συγγνώμη από τον Γ. Λαγό επειδή χρησιμοποιούσε «χωρίς να τον ρωτήσει» το όνομά του στα μηνύματα που έστελνε σε άλλους χρυσαυγίτες.

Να σημειωθεί ότι μετά την απολογία Πατέλη υπήρξε φραστικό επεισόδιο εκτός δικαστηρίου μεταξύ της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα και κατηγορουμένων και συνηγόρων τους, λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency