Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 05:07:19 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | "Ο Λαγός επικεφαλής της επίθεσης στο «Συνεργείο» .."

"Ο Λαγός επικεφαλής της επίθεσης στο «Συνεργείο» .."

MIXOS.X.AΜε τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε η δική για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης. Ανάμεσα στους τέσσερις κατηγορούμενους είναι ο Νίκος Μίχος (πρώην βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης) και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», κατά την απολογία του, ο Νίκος Μίχος ταυτοποίησε την παρουσία Λαγού στην μοτοπορεία στο Συνεργείο.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος στην μοτοπορεία, η οποία, όπως υποστήριξε ήταν οργανωμένη για τη διανομή φυλλαδίων και για αυτή ενημερώθηκε από τα κεντρικά του κόμματος στη Μεσογείων. Διοργανωτές ήταν οι τοπικές Πειραιά και Νίκαιας.

Ανέφερε ότι πρώτο ήταν το βουλευτικό αυτοκίνητο του Λαγού και μέσα ήταν ο ανεξάρτητος, πλέον, ευρωβουλευτής και πρόσθεσε ότι τον χαιρέτισε.

Στη συνέχεια της απολογίας του ο Μίχος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν εις γνώση του τα επεισόδια και πως έμαθε για αυτά εκ των υστέρων και βρέθηκε μαζί με τον Λαγό και άλλους βουλευτές στο Α.Τ. Ελληνικού όπου είχαν προσαχθεί συμμετέχοντες στη μοτοπορεία. Πρόσθεσε πως έκατσαν εκεί μέχρι να διαβεβαιωθούν πως οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σε ερώτηση εάν γνώριζε για το «Συνεργείο» και για τους στόχους της μοτοπορείας ο Νίκος Μίχος απάντησε πως δεν ήξερε καν ότι υπήρχε το «Συνεργείο» εκεί και πρόσθεσε με νόημα «εγώ ήμουν απλός βουλευτής, δεν ήμουν περιφερειάρχης. Μόνο ο περιφερειάρχης θα μπορούσε να δώσει εντολή ή ο Μιχαλολιάκος»..(H.B.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency