Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 05:03:26 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Επιταχύνεται η εκδίωξη των εργολάβων του Μητσοτάκη από το Σύστημα Υγείας.

Επιταχύνεται η εκδίωξη των εργολάβων του Μητσοτάκη από το Σύστημα Υγείας.

MHTSOTAK.KYR.6Την ώρα που η ΝΔ «νοσταλγεί» και εκθειάζει το καθεστώς των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία (όταν δεν απειλεί με ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή των ιδιωτών στη δημόσια Υγεία), η κυβέρνηση συνεχίζει τη μάχη για την οριστική εκδίωξη των εργολάβων από τις υπηρεσίες εστίασης, φύλαξης και καθαριότητας στην Υγεία.

...Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε δεκτή την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά για παρατάσεις συμβάσεων, τονίζοντας ότι είναι πολύ σοβαρή ειδικά τώρα που είμαστε στη τελική ευθεία να διώξουμε τους εργολάβους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

...Με τη τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα στις Διοικήσεις των νοσοκομείων να συνεχίσουν την διαδικασία και να συνάψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας διάρκειας 24 μηνών, στις περιπτώσεις ανάκλησης αναστολών που χορηγήθηκαν από τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, από το διαδικαστικό στάδιο κατά το οποίο χορηγήθηκε η αναστολή. Και αυτό, γίνεται ανεξαρτήτως εάν στην αρχική προκήρυξη ή πρόβλεψη της χρονικής διάρκειας των προς σύναψη συμβάσεων έχει λήξει.

....Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την κάλυψη των επιτακτικών του αναγκών, να καταρτίσει εκ νέου 20 συμβάσεις με τα άτομα που είχαν συνάψει 12μηνες συμβάσεις μέσω της χρηματοδότησης του ΟΑΕΔ, ορισμένου χρόνου και είχαν λήξει. Επίσης, στην ίδια τροπολογία καθορίζονται με κ.υ.α. θέματα του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ σχετικά με το πρόγραμμα που έχει αναλάβει για τη παροχή υπηρεσιών υγείας στο πλαίσιο της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης..(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency