Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 10:01:39 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Φωτίου: Ενοχλεί βαθύτατα τη Δεξιά το κράτος πρόνοιας που φτιάξαμε.

Φωτίου: Ενοχλεί βαθύτατα τη Δεξιά το κράτος πρόνοιας που φτιάξαμε.

fotiou 2Ενοχλεί βαθύτατα τη Δεξιά καθώς της χάλασε τις πελατειακές σχέσεις το γεγονός ότι αλλάξαμε το κράτος αδιαφάνειας και ασυδοσίας που παραλάβαμε στα θέματα πρόνοιας, επισήμανε μεταξύ άλλων η Θεανώ Φωτίου, η οποία είναι αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και περιέγραψε στο χάος με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι, πως έγινε ψηφιακό το σύστημα και πως μέσω του ΟΠΕΚΑ, που είναι ενιαίος αδιάβλητος οργανισμός δίνονται πλέον όλα τα επιδόματα με διαφάνεια.

....Η κα Φωτίου στον Νίκο Σβέρκο αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης των επιδομάτων – που η ΝΔ δηλώνει ότι θέλει να κόψει – και εξήγησε ότι αυτά είναι ως ένα βαθμό είναι το αντιστάθμισμα των ανισοτήτων (λόγω αναπηριών, επιπλέον εξαρτώμενων μελών μιας οικογένειας, γήρατος κ.ά.) και τόνισε ότι εμείς δεν «πάμε να κάνουμε χάρες, πάμε να δώσουμε στον πολίτη τα δικαιώματα του, που του αξίζουν, που πρέπει να τα έχει και πρέπει να τα διεκδικεί». Και έθεσε το εξής ερώτημα: «Πότε ξανάγιναν αυτές οι μεγάλες αλλαγές υπέρ των πολλών;».
Παράλληλα τόνισε «Εμείς περιμένουμε με μεγάλη σιγουριά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού καταρχήν στις ευρωεκλογές και μετά βέβαια στις εθνικές εκλογές, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη ότι αυτά όλα που κάναμε έχουν ποτίσει βαθιά το κοινωνικό σώμα, έχουν καταλάβει διαφορές των προηγουμένων και ημών και επομένως έχουμε εμπιστοσύνη στον λαό γιατί αυτός είναι ο μοναδικός κριτής μας και όχι τα μίντια βέβαια».

...Για την υιοθεσία και τη αναδοχή

...Η κα Φωτίου αναφέρθηκε και στο θέμα της αναδοχής και της υιοθεσίας καθώς άνοιξε η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν ήδη να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι από την περασμένη Πέμπτη. Μέσω αυτής της πλατφόρμας γίνεται ενιαία ψηφιακή διαδικασία, χωρίς όμως να αλλοιώνονται σε τίποτα τα βαθιά ανθρώπινα και επιστημονικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα τέτοιο σύστημα.

...Στην πλατφόρμα, όπως εξήγησε η υπουργός, περιλαμβάνονται τα παιδιά όλων των ιδρυμάτων (δημόσιων και ιδιωτικών), όλα εκείνα που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε νοσοκομεία και μαιευτήρια, ακόμα και εκείνα που οι γονείς τους θέλουν να δώσουν για υιοθεσία ιδιωτικά.

...Παράλληλα μειώνεται δραστικά και ο μεγάλος χρόνος αναμονής, ο οποίος πλέον περιορίζεται στους δύο μήνες, για την εξέταση καταλληλότητας των υποψήφιων γονιών-αναδόχων, καθώς τον έλεγχο τους αναλαμβάνουν πιστοποιημένοι κοινωνικοί λειτουργοί και μέσω του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος – που δημιουργήθηκε ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου γι' αυτόν τον σκοπό – οποίος έχει ήδη περίπου 7.000 μέλη, τα οποία θα αυξηθούν.

...Η μεγάλη χρονική καθυστέρηση εξήγησε η κα Φωτίου οφειλόταν ως τώρα και στον μικρό αριθμό των κοινωνικών λειτουργών ο οποίος διενεργούσε τους ελέγχους. Η υιοθεσία μετά από όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ελέγχους και εκπαίδευση των υποψηφίων – καθώς κάποια παιδιά έχουν ζήσει τραυματικές εμπειρίες – ολοκληρώνονται μετά από περίπου ένα έτος.

...Η κα Φωτίου εξήγησε πως λειτουργεί αυτή η πλατφόρμα και εξέφρασε τη συγκίνηση της και τη χαρά της για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, καθώς όπως είπε μια τεράστια ομάδα συνεργατών του και επιστημόνων δούλεψε επί τρία χρόνια με μεγάλη επιμονή ώστε αυτό να γίνει, και όπως τόνισε «βρήκαμε τεράστια, εμπόδια νομικά» όπως π.χ. στον αστικό κώδικα...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency