Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 01:54:59 AM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Δωρεάν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Δωρεάν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

giatroiΣτις 120 ανέρχονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας οι οποίες έχουν δεχτεί πάνω από 1 εκατ. επισκέψεις, ενώ οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατ. πολίτες, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.

....Μιλώντας στο Open Beyond, σημείωσε ότι όπου λειτουργούν οι ΤΟΜΥ έχουν αφήσει ένα πάρα πολύ καλό το αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Όπως είπε, έχουν εξοικονομηθεί πάνω 10-12 εκατ. από τα νοικοκυριά από τη λειτουργία των δημόσιων, δωρεών δομών, ενώ τόνισε τον επόμενο μήνα θα βγει νέα προκήρυξη ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες μονάδες.

«....Ο κ. Μοσκοβισί στην τελευταία του επίσκεψη ανέφερε την πρωτοβάθμια ως παράδειγμα μεταρρύθμισης που προχωράει και είναι μία καλή πρακτική» επισήμανε ο Σ. Βαρδαρός.

...Παράλληλα αναφέρθηκε στις πάνω από 2.500 δράσεις πρόληψης που έχουν γίνει. «Οι επισκέπτες υγείας, οι νοσηλευτές, οι κοινωνικοί λειτουργοί πάνε στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα ΚΑΠΗ και ενημερώνουν. Βοήθησαν πολύ και στο θέμα της γρίπης, αυξάνοντας κατά πολύ το επίπεδο των εμβολιασμών»...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency