Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 11:19:10 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Στο ΕΣΡ η εξαγορά του Alpha.

Στο ΕΣΡ η εξαγορά του Alpha.

ESRΣτο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα μπει η σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ του ομίλου Βαρδινογιάννη και της οικογένειας Κοντομηνά για την εξαγορά του 50% του Alpha μετά το «πράσινο φως» που πήρε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η συνεργασία Star και Alpha, που έχει ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι σε επίπεδο παραγωγής έρχεται έτσι ένα βήμα πιο κοντά.

...Τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης εξαγοράς, σε διαδοχικές φάσεις, ποσοστού τουλάχιστον 50% του ομίλου Alpha -τηλεόραση και ραδιόφωνο- από τις Seilla Ent. Ltd και Nevine Holdings Ltd, θυγατρικές της Motor Oil, η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού έδωσε το ΟΚ για την εξαγορά.

....Πλέον η συμφωνία θα πρέπει να περάσει τον σκόπελο και δεύτερης ανεξάρτητης αρχής, του ΕΣΡ, το οποίο θα κληθεί να ελέγξει εάν η σύμβαση μεταξύ των δύο υπακούει στη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία. Το ΕΣΡ θα ελέγξει, σύμφωνα με τον νόμο, το νέο μετοχικό σχήμα μέχρι φυσικού προσώπου. Εάν υπάρχουν εξωχώριες εταιρείες ή παρένθετα πρόσωπα. Θα ελέγξει το «πόθεν έσχες» των μετόχων, αλλά και ασυμβίβαστες ιδιότητες, όπως π.χ. εάν τυχόν υπάρχει συμμετοχή τους σε εταιρεία μετρήσεων, σε διαφημιστική εταιρεία ή σε εταιρεία παραγωγής.

....Στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ υπάγεται επίσης ο έλεγχος της «συγκέντρωσης» στην αγορά, εάν π.χ. τα διαφημιστικά έσοδα υπερβαίνουν το 25%-35% της αγοράς ή η τηλεθέαση υπερβαίνει το ίδιο ποσοστό.

...Το ΕΣΡ θα ελέγξει τέλος εάν η εξαγορά τηρεί τις προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών που έλαβαν οι δύο σταθμοί τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως π.χ. εάν πληρούν την υποχρέωση για απασχόληση 400 ατόμων ο καθένας, εάν οι τεχνικές υποδομές είναι αυτές που προβλέπονται για καθέναν από αυτούς κ.λπ...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency