Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 09:53:58 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του Συλλόγου Αφρικανών Γυναικών στο Α.Τ. Ομονοίας.

Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του Συλλόγου Αφρικανών Γυναικών στο Α.Τ. Ομονοίας.

NIGHRIANOSΠαρέμβαση για το θέμα των αδιευκρίνιστων μέχρι στιγμής συνθηκών θανάτου του 34χρονου Νιγηριανού «Εμπουκά» Μαμάν Σούμπεκ, πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Α.Τ. Ομονοίας.

...Αναλυτικότερα :

...Στις 10 το πρωί είχε προγραμματιστεί η κινητοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τον Σύλλογο Αφρικανών Γυναικών. Με κεντρικό σύνθημα «Κανένας νεκρός από την Αστυνομία», μέλη της Νεολαίας που παρεβρέθηκαν νωρίτερα στην οδό Βεραντζέρου όπου και στεγάζεται το ΑΤ Ομονοίας, ζήτησαν να έρθουν στο φως οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 34 χρονου Νιγηριανού.

...Δεδομένου και του βεβαρυμένου ιστορικού του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος σε απάνθρωπες μεταχειρίσεις προσαχθέντων και κρατούντων, αλλά και του τρόπου με τον οποίο η υπηρεσία έχει χειριστεί μέχρι στιγμής το θέμα, έχουν εγερθεί εύλογα ερωτήματα για την πρωτοφανή ολιγωρία της αστυνομίας στη νέα υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας πριν μερικά 24ωρα.

....Για το εν λόγω θέμα, ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον ίδιο τον διοικητή του Τμήματος.

«Ένας ανθρωπος που βγήκε από το σπίτι του το πρωί και δεν γύρισε ποτέ. Γιατί;»

....Υπενθυμίζεται πως στη 1μμ οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου μπροστά στο Α.Τ. Ομόνοίας από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας - Πειραιά και την Πανελλαδική Δικτύωση Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Συλλογικοτήτων (εδώ το event στο facebook).

....Υπενθυμίζεται επίσης ότι, αντιπροσωπεία του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή και συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Μεταναστευτικού - Προσφυγικού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ψυχογιό, βρέθηκε την Τρίτη 19/2στο Α.Τ. Ομονοίας, ενημερώθηκε για το στάδιο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εν λόγω υπόθεση και συζήτησαν τη γενικότερη λειτουργία του «αμαρτωλου» Α.Τ. Ομόνοιας, επισημαίνοντας τις "σκιές" και τις παραβιάσεις στοιχειωδών εγγυήσεων του κράτους - δικαίου που έχουν κατά καιρούς σημειωθεί στο συγκεκριμένο Τμήμα...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency