Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 11:27:34 PM

rss2 buttons 01
Βρισκεστε εδω: ελλαδα | κοινωνια | Σημαντικό βήμα για τους πάνω από 25.000 εργαζόμενους στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών.

Σημαντικό βήμα για τους πάνω από 25.000 εργαζόμενους στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών.

SXOLEIO.DIDASKALIAΚαθοριστική αποδείχθηκε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη, κατά τη συμφιλιωτική διαδικασία της Τρίτης 15 Γενάρη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και των τριών εργοδοτικών Οργανώσεων στο χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Palso, Europalso, ΟΜΗΡΟΣ Φ.Ξ.Ε.Ε.).

....Αίτημα των εργαζόμενων ήταν η εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τις Οργανώσεις αυτές με σκοπό την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία θα καλύπτει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τους πάνω από 25.000 εργαζόμενους στον χώρο των Κέντρων Ξένων Γλωσσών της χώρας.

....Ο Ανδ. Νεφελούδης έκαμψε τις ενστάσεις των εργοδοτών, οι οποίοι αρχικά εξέφρασαν την άποψη ότι από την στιγμή που έχει ψηφιστεί ο νόμος Φίλη (4415/2016) δεν χρειάζεται ΣΣΕ και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, αν επιθυμούν, μπορούν να προσφύγουν στην διαδικασία της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

...Τελικά, όπως επιβεβαιώνει και ο Ανδ. Νεφελούδης, ο οποίος κατά τη συνάντηση της Τρίτης επανέλαβε την ανάγκη να αποκατασταθεί μια κουλτούρα συνεννόησης και διαλόγου ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, οι εργοδότες συμφώνησαν να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών (ΟΙΕΛΕ - εργοδοτικές οργανώσεις), η διαπραγμάτευση για την υπογραφή της ΣΣΕ.

...Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση των εργαζόμενων στην ξενόγλωσση εκπαίδευση , σε μία περίοδο που οι συλλογικές συμβάσεις αποτελούν κορυφαίο πολιτικό διακύβευμα για την κυβέρνηση...(Η.Β.)

Σχόλια:

Powered by Web Agency